UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under september 2009

Av TXS - 15 september 2009 01:11

  


Junior "Cigano" dos Santos har ingen lätt uppgift framför sig i UFC 103 när han ska ta sig an Mirko "Cro Cop" Filipovic. Men om han skulle lyckas går brasilianaren från att vara ett stort löfte till att bli en maktfaktor i tungvikt. Med två snabba segrar i UFC mot Fabricio Verdum och Stefan Struve har dos Santos visat att man bör akta sig för hans nävar. Innan UFC-debuten i UFC 90 hade han gått sju professionella MMA-matcher i Brasilien och vunnit sex av dessa.


Nu är det alltså dags för den verkliga prövningen för Junior dos Santos, även om segern mot Werdum i UFC-debuten var överraskande och respektingivande. dos Santos gillar att slå och det gör "Cro Cop" också, vilket bäddar för en stående kraftmätning på lördag. Jag tror inte matchen går tiden ut och tippar Junior dos Santos som vinnare på knockout i rond 2.


Även om jag är ett stort fan av Mirko "Cro Cop" tror jag tyvärr att hans glansdagar är förbi. Det såg halvdant ut senast när han slog Al-Turk i UFC 99 med råstyrka, endast skaplig boxning och ett oavsiktligt finger i ögat. Förhoppningsvis plockar han fram varumärket "vänstersparken" lagom till UFC 103. Jag tror ändå inte att det räcker för legenden "Cro Cop".



Av TXS - 14 september 2009 06:45

  


På onsdag är det dags för Ultimate Fight Night 19 - Diaz vs. Guillard. Uppställningen ser ut som följer:


155lbs: Nate Diaz vs. Melvin Guillard

155lbs: Gray Maynard vs. Roger Huerta

170lbs: Carlos Condit vs. Jake Ellenberger

185lbs: Nate Quarry vs. Tim Credeur


205lbs: Steve Cantwell vs. Brian Stann

170lbs: Chris Wilson vs. Mike Pyle

185lbs: C.B Dollaway vs. Jay Silva

155lbs: Sam Stout vs. Phillipe Nover

155lbs: Jeremy Stephens vs. Justin Buchholz

170lbs: Brock Larson vs. Mike Pierce

185lbs: Ryan Jensen vs. Steve Steinbeiss


Även om Nate Diaz mot Melvin Guillard är huvudnumret så ska det bli roligast att återse Roger "El Matador" Huerta. Det är över ett år sedan vi senast såg Huerta (20-2-1-1 MMA, 6-1 UFC) i oktagonen. Då förlorade han mot Kenny Florian. Innan dess hade Huerta sex raka segrar i buren. Ett försök till skådespelarkarriär bromsade tillfälligt upp karriären. Nu är "El Matador" tillbaka och ska möta obesegrade Gray Maynard (7-0-1 MMA, 5-0-1 UFC).  


Gray "The Bully" Maynard, den ende som besegrat Frank Edgar, hör definitivt till toppskiktet i lättvikt. Maynard var inblandad i en udda incident i TUF 5-finalen när han slammade Rob Emerson i marken, för att samtidigt slå sitt eget huvudet så illa i mattan att domaren bedömde att ingen kunde fortsätta fighten. Matchen dömdes No Contest, trots Maynards protester. 


Vinnaren av Maynard och Huerta kommer att lägga sig högt på rankingen och ta ytterligare ett steg mot toppen av lättviktsdivisionen.

  


Av TXS - 13 september 2009 16:17

  


MMAMania skriver idag att en tänkbar match i UFC 105 kan bli Randy "The Natural" Couture mot Brandon "The Truth" Vera i lätt tungvikt. Nyheten kommer ursprungligen från The Sun och säger att källor inom UFC har bekräftat att matchen är på gång. The Sun har förvisso haft fel förut, så det är väl bäst att invänta ytterligare information innan denna nyhet ska ses som sanning.


Orginalkällan säger också att Rashad Evans tackade nej till att möta Couture, varpå frågan gick till Brandon Vera.


Om Couture vs. Vera visar sig stämma återvänder "The Natural" alltså till lätt tungvikt där han huserade med framgång under åren 2003-2006.


Inside Fights har uppgifter om att Randy Couture kommer att få en titelfight i lätt tungvikt om han slår Brandon Vera. UFC ska ha lovat Couture en match om titeln som tack för att han hjälpt till att rädda huvudeventet i UFC 105. Samma sajt skriver dessutom att en titelmatch i mellanvikt mellan Matt Hughes och Anderson Silva var tilltänk som huvudattraktion i UFC 105. Hughes sägs ha tackat ja, medan Silva ska ha avböjt.  


Frågan är vad som hände med Henderson mot Marquardt som sades vara på gång som huvudmatch till UFC 105? The Sun skriver att Hendersons kontraktsproblem med UFC gör att Hendo vs. Marquardt slopas. Det är många rykten i omlopp just nu. Vi får helt enkelt vänta och se om frågetecknen rätar ut sig.

Av TXS - 11 september 2009 22:43

  


Kortet till UFC 105 börjar bli överfullt. Nyligen kom ryktet om Henderson mot Marquardt och nu kommer uppgifter om att Little Nogueira ska möta Luiz Cane i Manchester, England den 14 november.


Nogueira (17-3 MMA) har fina meriter från Pride och Affliction. En seger mot Henderson och två mot Overeem gör Little Nog till ett namn att hålla ögonen på i lätt tungvikt. Nu gör han sin UFC-debut.


För motståndet står alltså Luiz "Banha" Cane (10-1 MMA, 3-1 UFC). Cane blev diskad i sin UFC-debut mot James Irvin på grund av ett otillåtet knä. Därefter har han tagit tre raka segrar mot Lambert, Sokoudjou och Cantwell.


Helt plötsligt ser UFC 105 ut att kunna bli riktigt underhållande. Massor av förhoppningsfulla engelsmän med Bisping och Hardy i spetsen, en mellanviktsmatch som ska utse näste motståndare till Anderson Silva, Lillnoggens UFC-debut och givetvis svenskhoppet Alexander Gustafsson.


Uppdatering: Enligt Sherdog kommer Nogueira vs. Cane att äga rum i UFC 106. Den första rapporten, som alltså inte verkar stämma, sa att matchen troligen skulle hamna på kortet i UFC 105.


Av TXS - 11 september 2009 19:51

  


Igår ställde jag frågan: "Vem blir näste motståndare för Dan Henderson?" Svaret kom ganska omgående. Det blir alltså mest troligt Nate Marquardt. Matchen är tänkt att bli huvudnummer i UFC 105.


Naturligt, logiskt och en relativt spännande match där Hendo får räknas som favorit.


Dan Henderson vann första ronden i titelmatchen mot Anderson Silva när de möttes i UFC 82. Med en nedtagning, hammarslag mot ansiktet och tappra försök att sätta högersläggan gjorde Hendo det ingen hittills åstadkommit i UFC. Att han sedan blev sparkad, knäad och tills sist utstrypt i andra ronden är sånt som händer mot "The Spider". Det intressanta är att Hendo klarade sig stående utan att behöva skämmas på något sätt.


Nate Marquardt fick en titelmatch mot Silva i UFC 73. Nate "The Great" lyckades med en nedtagning men fick inte mycket uträttat. Stående var Silva sanslöst träffsäker och avslutade matchen i slutet av första ronden med ground and pound.


Det finns ingen som kan rubba Anderson Silva just nu. Inte Henderson och inte Marquardt. Men någon måste försöka och jag tror Hendo kan streta emot bäst.

Av TXS - 10 september 2009 18:37

  


En lite lagom intressant match i lättvikt kan vara på gång till TUF 10-finalen den 5:e december: Frank "The Answer" Edgar mot Kurt "Batman" Pellegrino. Anledningen till att matchen endast känns halvspännande är att jag hellre sett Edgar gå upp emot högre rankat motstånd. Frank Edgar hör till den absoluta toppen i lättvikt och bör inte vara särskilt långt ifrån en titelfight. Om Edgar vinner över Pellegrino passar det utmärkt att sedan möta vinnaren av Penn och Sanchez.


Frank Edgar (10-1 MMA, 5-1 UFC) har endast en förlust på decision mot Gray Maynard i Ultimate Fight Night 13. Segrar mot Griffin, Franca, Fisher och Sherk placerar honom högt upp på lättviktsrankingen.


Kurt Pellegrino (14-4 MMA, 6-3 UFC) har visserligen tre raka segrar i UFC, men skulle definitivt överraska mig om han lyckas besegra Edgar.

 

Övriga matcher i finalen av The Ultimate Fighter 10 ser ut att bli Jones mot Hamill, Sakara mot Palhares och Hallman mot Howard. Ett hyfsat kort än så länge, som kommer att toppas av tungviktarna som ska göra upp om ett kontrakt med UFC.

Av TXS - 10 september 2009 16:12

  


Mike Swick är redo att fightas. I UFC 104 eller 105 eller 106. Så snart som möjligt helt enkelt. Mike Swick (14-2 MMA, 9-1 UFC) skulle ju ha mött Martin Kampmann i UFC 103 men blev tvungen att avstå den matchen på grund av skada. Dessutom var det tänkt att vinnaren mellan Swick och Kampmann skulle få en chans mot omöjlige GSP. Nu står Swick utan både match och motståndare, medan Kampmann tar sig an Paul "Semtex" Daley i UFC 103 istället.


En något beklaglig lösning, för det finns inte en chans i världen att Kampmann får en titelmatch om han besegrar Daley. Eller?


Mike Swick skulle gärna möta gamle mästaren och welterviktslegenden Matt Hughes. Hughes har nyligen skrivit på nytt kontrakt med UFC och står också utan motståndare för tillfället. Dessutom skulle man kunna klämma in Swick vs Hughes i någon av kommande UFC-galor. Alternativen är inte heller så många just nu, då de allra flesta welterviktare är uppbokade för match, utom just Swick, Hughes och GSP. Och faktiskt Matt Serra.


Hur man än vrider och vänder på det så finns det ett stort dilemma i welterviktsdivisionen. Vem ska kunna utmana Georges St.Pierre och faktiskt ge honom en match? Mike Swick hade varit den enda intressanta motståndaren till GSP, om Swick hade mött och slagit Kampmann förstås. Nu blir det inte så. Är det någon som får ökad puls av tanken på att GSP går returmatch mot Alves eller Fitch, och vill någon egentligen se St.Pierre vs Hughes IV?

  

Jag tror att enda lösningen just nu är att få fram Swick mot en titelmatch. Möjligtvis kan Dan Hardy bli en utmanare längre fram, men då måste han verkligen imponera mot Dong Hyun Kim och visa att han kan hantera brottning och jiu-jitsu. Jag anser även att Paulo Thiago har en bra bit kvar innan han kommer på tal. Det ser onekligen tunt ut bakom den fenomenale mästaren GSP.


Man ska kanske inte klaga när det kommer till kritan. UFCs weltervikt har massor av duktiga och lovande fighters. Problemet, om det nu finns ett problem, är i så fall att jag inte kan se någon som verkligen kan hota GSP under överskådlig framtid.

Av TXS - 10 september 2009 13:13

  


Vem blir näste motståndare för Dan Henderson?


Uppenbarligen är "Hendo" utan kontrakt med UFC just nu. Det mest sannolika är väl att den forne Pride-legenden stannar kvar i UFC. Allt annat vore en jättesensation. Förhandlingarna sägs dock gå trögt.


Frågan är bara vem han får möta härnäst? Blir det till slut en andra titelmatch mot Anderson Silva eller måste han göra upp med Nate Marquardt först? Det har till och med fladdrat runt ett rykte om att Hendo skulle möta Little Nog i UFC 105.


Det vi vet är att Henderson vill möta Anderson Silva i mellanvikt, och ingen annan. Blir det ingen returmatch mot "The Spider" har Hendo sagt att en flytt tillbaka till lätt tungvikt är tänkbar. Jag å andra sidan tycker att ett möte med Nate "The Great" Marquardt vore spännande. Detta i syfte att utse den otvivelaktigt starkaste utmanaren till Silva. Frågan lär väl besvaras under hösten. Det är bara att ha tålamod.

Ovido - Quiz & Flashcards