UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 8 september 2009

Av TXS - 8 september 2009 23:32

  


Det ser ut att bli en intressant fight i finalen av The Ultimate Fighter 10. Matt "The Hammer" Hamill (6-2 MMA, 6-2 UFC) tar sig an Jon "Bones" Jones (9-0 MMA, 3-0 UFC) i lätt tungvikt. Skicklige brottaren Hamill blev tvungen att dra sig ur matchen mot Brandon Vera i UFC 102 på grund av en knäskada. Nu får han chansen igen mot en kille som enligt många kan gå väldigt långt.


Jag är dock inte imponerad av Jon Jones hittills. Han är alldelses för begränsad och förutsägbar stående. Jag anser till och med att han stundtals är långsam och oteknisk i sin stand-up, trots flera segrar på KO eller TKO under karriären. Om Hamill lyckas få ner fighten till marken bör han kunna avsluta eller åtminstone vinna på poäng. Hamill har i och för sig en tendens att vilja stå och byta slag, trots att det inte är hans hemmaplan. Hammaren bör gå tillbaka till sina rötter och använda sin grekisk-romerska brottning.


Vinnaren i fighten mellan Hamill och Jones kommer att positionera sig alldeles utanför topp-tio-rankingen i en pånyttfödd 205-division. Flera utmanare har ju tillkommit den senaste tiden i lätt tungvikt, bland annat Little Nog, Matyushenko, Pokrajac och Ortiz. [Till råga på allt verkar det som vi äntligen fått en svensk mma-fighter i UFC igen, och dessutom i lätt tungvikt. Förhoppningsvis kan Alexander Gustafsson lyckas i sin debutmatch i UFC 105. Det vore fantastiskt roligt!]


Den 5:e december kan bli en mycket trevlig kväll med TUF 10-tungviktarnas uppgörelse. Hamill vs Jones blir utan tvekan krydda på moset.

Av TXS - 8 september 2009 20:05

               

Min bloggplats har bestämt sig för att byta utseende helt och hållet. En massa nya funktioner som jag måste lära mig har tillkommit. Jag ber om ursäkt och ska försöka komma igång som vanligt alldeles snart. Det kommer att bli lite "trial and error" under de första dygnen. Tack för visad förståelse!

Ovido - Quiz & Flashcards