UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 26 september 2009

Av TXS - 26 september 2009 17:37

  


Nu när jag äntligen kunnat se andra avsnittet av årets TUF ska jag väl skriva några rader om det också. Det är fortfarande inte så många scener inifrån huset där deltagarna bor, och det är jag tacksam över. Någon anarki a la Junie Browning får vi vänta på, men det kommer garanterat. Desto mer tid ägnas åt att följa de två teamen i träningslokalen. Rampage och Rashad fortsätter att småtjafsa med varandra som två ghettoungar. Dock är det med ett leende på läpparna och deras låtsaskonflikt känns osedvanligt iscensatt för att locka tittare.


I övrigt är det ganska lugnt kring Kimbo Slice så här långt. Han sticker inte ut mer än nödvändigt och jag är lite förvånad. Det verkar vara en ganska lugn och harmonisk kille som inte gör så mycket väsen av sig. Skenet kanske bedrar? Det var annars Roy Nelson som skapade rubriker genom att gå sin egen väg, vara svårcoachad och ovillig att vara en del av Team Rashad.


Säsongens andra fight stod mellan James McSweeney från Team Rashad mot Wes Shivers från Team Rampage. Britten McSweeney (3-4 MMA) är en erfaren kickboxare och utövare av Muay Thai. Det sägs att han hade ett record på 136-9 innan han började med MMA. Han blev vald först av alla i årets TUF-upplaga. Motståndaren Wes Shivers (2-1 MMA) är före detta amerikansk fotbollsspelare i NFL och dessutom jättelång. Han tränade en del brottning innan han upptäckte MMA.


Så till matchen. Sweeney är ingen liten kille, men i relation till Shivers kändes det så. James McSweeney prickade in några riktigt fina low kicks, men boxningen måste han träna mer på. Hakan stod rakt ut och mot en bättre boxare kommer han att bli knockad. Wes Shivers försökte med nedtagningar men MMA-kunskaperna var alldeles för dåliga och han kunde aldrig dra fördel av sina överlägen och sin storlek. Mest uppseendeväckande med fighten var att båda två uppvisade klart bristande kondition. Det blev nästan pinsamt när Sweeney tog långa omvägar i buren för att få en andningspaus samtidigt som Shivers stod och höll händerna på höfterna. En av de sämre och tröttare matcherna i TUF-historien. McSweeney vann till slut på domarbeslut, och måste träna uthållighet och boxning om han ska ha en chans i fortsättningen. 2-0 till Team Rashad.


I nästa veckas program kommer vi att få se det alla längtat efter. Kimbo Slice möter Roy Nelson. Det blir en given höjdare, men vad händer om Kimbo åker ut? Finns det tillräckligt med spännande material i de båda lagen för att hålla tittarna intresserade? Kimbo är Danas Whites ess i skjortärmen och på något underligt sätt kommer han förmodligen att ta sig till UFC även om han förlorar i nästa avsnitt. Money talks.


   

  

Av TXS - 26 september 2009 10:16


     

Dana White berättar för LA Times att det finns ett muntligt kontrakt om att låta Anderson "The Spider" Silva möta Vitor "The Phenom" Belfort för att göra upp om mellanviktstiteln i UFC 108. Enligt traditionen brukar ju UFC hålla ett maffigt nyårsevent som man oftast lägger lite extra krut på. Senast var det UFC 92 (The Ultimate 2008) som var den explosiva avslutningen på året, med matcher som Forrest Griffin vs. Rashad Evans, Frank Mir vs. Rodrigo Nogueira och Rampage Jackson vs. Wanderlei Silva. Inga dåliga grejer precis.


Nu planeras alltså för Silva mot Belfort samt Rashad Evans mot Thiago Silva i årets nyårsevent. Det ska bli spännande att se vilka övriga matcher på huvudkortet blir. Kanske lyckas de peta in Henderson mot Marquardt och det vore väldigt trevligt att återse GSP. Han har ju sagt att han är redo för oktagonen i början av 2010. Mot vem kan man bara spekulera om. Swick, Daley eller någon annan?

Ovido - Quiz & Flashcards