UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 18 september 2009

Av TXS - 18 september 2009 14:58

  


Ikväll är det ännu mer MMA på gång för alla som inte fått nog efter veckans TUF 10 och UFN 19. Det är Adrenaline MMA 4 som kör en gala i Iowa. Med i kvällens uppställning finns bland annat gamla UFC-mästaren i tungvikt Tim Sylva och också UFC-bekantingen Houston Alexander.


Tim "The Maine-iac" Sylvia möter en kille vid namn Jason Riley och Houston Alexander går upp emot Sherman Prendergast. Hur det kommer att gå har jag ingen aning om, men en sak är säker. Både Sylvia och Alexander har tre raka förluster bakom sig och måste vinna ikväll. Annars kan vi nog förpassa dem båda till historieböckerna.

Av TXS - 18 september 2009 11:50

  


Jag vet inte om det beror på att jag sett ovanligt lite MMA den senaste tiden, men jag tycker att huvudkortet i Ultimate Fight Night 19 var helt suveränt. Mina förväntningar var inte särskilt höga inför eventet i Oklahoma City, men jag blev mycket positivt överraskad. I bästa fall trodde jag på en eller två underhållande matcher, men nu blev alla fyra riktigt sevärda. Det är härligt när de förhållandevis små Fight Night-eventen levererar.


Nate Quarry vs. Tim Credeur

På papperet en relativt anonym uppgörelse i mellanvikt som utvecklades till en jämn och tät match som böljade fram och tillbaka. En bra bit ifrån tekniskt fulländat med massor av jävlar anamma istället. Även om både Quarry och Credeur får nästan omöjligt att nå toppen så bjöd de på ett underhållande krig i tre ronder. Seger för Quarry på enhälligt beslut (29-28, 29-27, 29-28).


Carlos Condit vs. Jake Ellenberger

Suverän första rond! Även i denna match blev jag överraskad av det höga tempot och killarnas vilja att byta slag och positioner på marken med varandra. Stundtals mer vilja än skönlir, men vad spelar det för roll när de verkligen bjuder upp till dans. Gamle WEC-mästaren i weltervikt, Carlos Condit, var illa ute i första ronden mot UFC-debutanten Jake Ellenberger. Bra insats av domaren Leon Roberts. Så småningom svängde matchen dock över till Condits fördel. Båda dessa herrar kommer att få fler matcher i UFC och de har nog potential att klättra lagom högt på rankingen i weltervikt. En svårdömd historia som slutade med seger för Condit på split decision (29-28, 28-29, 29.28)


Gray Maynard vs. Roger Huerta

Något överraskande valde båda två att göra detta till en boxningsmatch. Maynard såg fantastiskt bra ut på fötterna i början av matchen och jag bara satt och väntade på en KO som aldrig kom. Istället bytte Maynard och Huerta slagserier med varandra och underhöll åtminstone mig. I tredje ronden var Maynard dessutom riktig nära att sätta "El Matador" i en "submission from hell", men den MMA-kunnige skådespelaren visade prov på stort hjärta. Gray "The Bully" Maynard var i slutändan lite lite starkare, hade lite lite bättre kondition och tekniker. Jag hoppas att vi får återse Huerta i buren efter detta. Att Maynard ångar på mot toppen råder det ingen tvekan om. Trots att en domare såg Huerta som vinnare blev det till slut seger för Maynard på split decison (28-29, 30-27, 30-27).


Nate Diaz vs. Melvin Guillard

Efter tre riktigt fina fighter var det dags för kvällens huvudnummer. Dampige Diaz gjorde allt för att ta fram sitt absolut bästa ’mean face’ under presentationerna. Ingen ville heller skaka hand innan matchen. När fighten väl startade blev den faktiskt kvällens sämsta, utan att på något sätt vara tråkig. Diaz måste träna mer boxning och imponerade inte på mig denna kväll. Men han är och förblir en submissionspecialist och fångade till slut en något klantig Guillard i en giljotin. Seger för Diaz på submission efter 2:13 i rond två.


  

Ovido - Quiz & Flashcards