UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 5 september 2009

Av TXS - 5 september 2009 17:20

Kroaten Igor Pokrajac gör sin UFC-debut i UFC 103 mot gamle bekantingen Vladimir "The Janitor" Matyushenko. Vem är då denne relativt okände fighter, och vad kan han uträtta i världens tuffaste åttahörning?


Pokrajac är 183 cm lång och kommer att fightas i lätt tungvikt. Googlar man efter bilder på honom så hittar man mest foton på …Vladimir Matyushenko!? Man ska dock inte låta sig luras och tro att det är någon nybörjare vi snackar om. Igor Pokrajac har ingått i Mirko "Cro Cop" Filipovics träningsteam under många år och har ett record på 21-5. Alla matcher han gått har varit i hemlandet Kroatien eller någonstans i Europa. Jag måste erkänna att den enda av Pokrajacs tidigare motståndare jag känner igen namnet på är Assuerio Silva.


Pokrajac började sin mma-karriär 2003 och hans rötter hittar man i brottning och brasiliansk jiu-jitsu. Tittar man på videon i slutet av inlägget ser man att det även verkar finnas goda stående kunskaper. Har han dessutom sparrat länge med Cro Cop finns troligen en solid kompetens inom området sparkar och slag.


Jag hoppas att kroaten kan bli ett spännande inslag i UFC och i en något splittrad 205-division. Just nu är Igor Pokrajac något av en dark horse och Matyushenko är absolut ingen enkel motståndare. Upp till bevis den 19 september i Dallas.


Av TXS - 5 september 2009 00:02


Nu kommer en rapport om att Anderson Silva också skadat sig. I detta fall sägs det vara en armbågsskada som kan göra att "The Spider" blir borta från oktagonen ett tag.


Om Silva verkligen är skadad kan det betyda att Dan Henderson och Nate Marquardt inte har något annat val än att möta varandra. Det spekuleras också om att UFC kan tvingas skapa ett interimbälte åt vinnaren mellan Hendo och Nate "The Great", om skadan är allvarlig förstås.


Jag tycker, oavsett om Silva blir borta ett tag eller inte, att Henderson och Marquardt ska mötas. Av det enkla skälet att man då utser den absolut bästa utmanaren i mellanvikt. Dessutom skulle jag inte protestera om UFC faktiskt skapade ett interimbälte åt mellanviktarna medan Anderson Silva tar sig an tuffare motstånd i lätt tungvikt. Eller varför inte i tungvikt?

Ovido - Quiz & Flashcards