UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 11 september 2009

Av TXS - 11 september 2009 22:43

  


Kortet till UFC 105 börjar bli överfullt. Nyligen kom ryktet om Henderson mot Marquardt och nu kommer uppgifter om att Little Nogueira ska möta Luiz Cane i Manchester, England den 14 november.


Nogueira (17-3 MMA) har fina meriter från Pride och Affliction. En seger mot Henderson och två mot Overeem gör Little Nog till ett namn att hålla ögonen på i lätt tungvikt. Nu gör han sin UFC-debut.


För motståndet står alltså Luiz "Banha" Cane (10-1 MMA, 3-1 UFC). Cane blev diskad i sin UFC-debut mot James Irvin på grund av ett otillåtet knä. Därefter har han tagit tre raka segrar mot Lambert, Sokoudjou och Cantwell.


Helt plötsligt ser UFC 105 ut att kunna bli riktigt underhållande. Massor av förhoppningsfulla engelsmän med Bisping och Hardy i spetsen, en mellanviktsmatch som ska utse näste motståndare till Anderson Silva, Lillnoggens UFC-debut och givetvis svenskhoppet Alexander Gustafsson.


Uppdatering: Enligt Sherdog kommer Nogueira vs. Cane att äga rum i UFC 106. Den första rapporten, som alltså inte verkar stämma, sa att matchen troligen skulle hamna på kortet i UFC 105.


Av TXS - 11 september 2009 19:51

  


Igår ställde jag frågan: "Vem blir näste motståndare för Dan Henderson?" Svaret kom ganska omgående. Det blir alltså mest troligt Nate Marquardt. Matchen är tänkt att bli huvudnummer i UFC 105.


Naturligt, logiskt och en relativt spännande match där Hendo får räknas som favorit.


Dan Henderson vann första ronden i titelmatchen mot Anderson Silva när de möttes i UFC 82. Med en nedtagning, hammarslag mot ansiktet och tappra försök att sätta högersläggan gjorde Hendo det ingen hittills åstadkommit i UFC. Att han sedan blev sparkad, knäad och tills sist utstrypt i andra ronden är sånt som händer mot "The Spider". Det intressanta är att Hendo klarade sig stående utan att behöva skämmas på något sätt.


Nate Marquardt fick en titelmatch mot Silva i UFC 73. Nate "The Great" lyckades med en nedtagning men fick inte mycket uträttat. Stående var Silva sanslöst träffsäker och avslutade matchen i slutet av första ronden med ground and pound.


Det finns ingen som kan rubba Anderson Silva just nu. Inte Henderson och inte Marquardt. Men någon måste försöka och jag tror Hendo kan streta emot bäst.

Ovido - Quiz & Flashcards