UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 10 september 2009

Av TXS - 10 september 2009 18:37

  


En lite lagom intressant match i lättvikt kan vara på gång till TUF 10-finalen den 5:e december: Frank "The Answer" Edgar mot Kurt "Batman" Pellegrino. Anledningen till att matchen endast känns halvspännande är att jag hellre sett Edgar gå upp emot högre rankat motstånd. Frank Edgar hör till den absoluta toppen i lättvikt och bör inte vara särskilt långt ifrån en titelfight. Om Edgar vinner över Pellegrino passar det utmärkt att sedan möta vinnaren av Penn och Sanchez.


Frank Edgar (10-1 MMA, 5-1 UFC) har endast en förlust på decision mot Gray Maynard i Ultimate Fight Night 13. Segrar mot Griffin, Franca, Fisher och Sherk placerar honom högt upp på lättviktsrankingen.


Kurt Pellegrino (14-4 MMA, 6-3 UFC) har visserligen tre raka segrar i UFC, men skulle definitivt överraska mig om han lyckas besegra Edgar.

 

Övriga matcher i finalen av The Ultimate Fighter 10 ser ut att bli Jones mot Hamill, Sakara mot Palhares och Hallman mot Howard. Ett hyfsat kort än så länge, som kommer att toppas av tungviktarna som ska göra upp om ett kontrakt med UFC.

Av TXS - 10 september 2009 16:12

  


Mike Swick är redo att fightas. I UFC 104 eller 105 eller 106. Så snart som möjligt helt enkelt. Mike Swick (14-2 MMA, 9-1 UFC) skulle ju ha mött Martin Kampmann i UFC 103 men blev tvungen att avstå den matchen på grund av skada. Dessutom var det tänkt att vinnaren mellan Swick och Kampmann skulle få en chans mot omöjlige GSP. Nu står Swick utan både match och motståndare, medan Kampmann tar sig an Paul "Semtex" Daley i UFC 103 istället.


En något beklaglig lösning, för det finns inte en chans i världen att Kampmann får en titelmatch om han besegrar Daley. Eller?


Mike Swick skulle gärna möta gamle mästaren och welterviktslegenden Matt Hughes. Hughes har nyligen skrivit på nytt kontrakt med UFC och står också utan motståndare för tillfället. Dessutom skulle man kunna klämma in Swick vs Hughes i någon av kommande UFC-galor. Alternativen är inte heller så många just nu, då de allra flesta welterviktare är uppbokade för match, utom just Swick, Hughes och GSP. Och faktiskt Matt Serra.


Hur man än vrider och vänder på det så finns det ett stort dilemma i welterviktsdivisionen. Vem ska kunna utmana Georges St.Pierre och faktiskt ge honom en match? Mike Swick hade varit den enda intressanta motståndaren till GSP, om Swick hade mött och slagit Kampmann förstås. Nu blir det inte så. Är det någon som får ökad puls av tanken på att GSP går returmatch mot Alves eller Fitch, och vill någon egentligen se St.Pierre vs Hughes IV?

  

Jag tror att enda lösningen just nu är att få fram Swick mot en titelmatch. Möjligtvis kan Dan Hardy bli en utmanare längre fram, men då måste han verkligen imponera mot Dong Hyun Kim och visa att han kan hantera brottning och jiu-jitsu. Jag anser även att Paulo Thiago har en bra bit kvar innan han kommer på tal. Det ser onekligen tunt ut bakom den fenomenale mästaren GSP.


Man ska kanske inte klaga när det kommer till kritan. UFCs weltervikt har massor av duktiga och lovande fighters. Problemet, om det nu finns ett problem, är i så fall att jag inte kan se någon som verkligen kan hota GSP under överskådlig framtid.

Av TXS - 10 september 2009 13:13

  


Vem blir näste motståndare för Dan Henderson?


Uppenbarligen är "Hendo" utan kontrakt med UFC just nu. Det mest sannolika är väl att den forne Pride-legenden stannar kvar i UFC. Allt annat vore en jättesensation. Förhandlingarna sägs dock gå trögt.


Frågan är bara vem han får möta härnäst? Blir det till slut en andra titelmatch mot Anderson Silva eller måste han göra upp med Nate Marquardt först? Det har till och med fladdrat runt ett rykte om att Hendo skulle möta Little Nog i UFC 105.


Det vi vet är att Henderson vill möta Anderson Silva i mellanvikt, och ingen annan. Blir det ingen returmatch mot "The Spider" har Hendo sagt att en flytt tillbaka till lätt tungvikt är tänkbar. Jag å andra sidan tycker att ett möte med Nate "The Great" Marquardt vore spännande. Detta i syfte att utse den otvivelaktigt starkaste utmanaren till Silva. Frågan lär väl besvaras under hösten. Det är bara att ha tålamod.

Av TXS - 10 september 2009 12:24

  

Gegard Mousasi blev tvungen att dra sig ur Superhulkturneringen i Dream 11. Mousasis ersättare blir istället Bob "The Beast" Sapp, som alltså får möta Sokoudjou i Superhulk-semifinalen. Den andra semifinalen står mellan Hong-Man Choi och Ikuhisa Minowa.


Sapp har ett MMA-record på 10-5-1 och ett K-1-record på 10-7. "The Beast" sysslande tidigare med amerikansk fotboll och professionell wrestling. Han har också släppt CD:n "It´s Sapp time". Smeknamnet 'The Beast' passar väl in då Sapp mäter 1.96 meter och väger en bra bit över 300 pound.


Under 2003 var Sapp faktiskt på gång att möta Mike Tyson i K-1. Det visade sig dock att Tyson skulle få problem med visum för att ta sig in i Japan, och planerna rann så småningom ut i sanden.  


Sapp har mött flera av de bästa inom K-1 under årens lopp, och faktiskt besegrat Ernesto Hoost två gånger. I MMA kommer Sapp från en förlust mot Bobby Lashley. Nedan följer det uppmärksammade Sapp-Tyson-tumultet.





Av TXS - 10 september 2009 00:05

  


Tredje svensken i UFC någonsin, Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer att möta amerikanen Jared Hamman. Båda två gör sin UFC-debut. Gustafsson (8-0 MMA) ska nu ta över stafettpinnen efter lättviktarna Per Eklund och David Bielkheden och representera Sverige i oktagonen. Både Eklund och Bielkheden fick lämna UFC med en vinst och två förluster.


Jared Hamman (10-1 MMA) har bland annat gjort en match i Strikeforce samt tre matcher i ShoXC. En seger mot rutinerande Travis Wiuff finns också på meritlistan.


Intressant, spännande and you name it. Det blir i vilket fall som helst ingen enkel uppgift för Gustafsson att ta sig fram i lätt tungvikt. Men man kan alltid hoppas.

Ovido - Quiz & Flashcards