UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under september 2009

Av TXS - 18 september 2009 11:50

  


Jag vet inte om det beror på att jag sett ovanligt lite MMA den senaste tiden, men jag tycker att huvudkortet i Ultimate Fight Night 19 var helt suveränt. Mina förväntningar var inte särskilt höga inför eventet i Oklahoma City, men jag blev mycket positivt överraskad. I bästa fall trodde jag på en eller två underhållande matcher, men nu blev alla fyra riktigt sevärda. Det är härligt när de förhållandevis små Fight Night-eventen levererar.


Nate Quarry vs. Tim Credeur

På papperet en relativt anonym uppgörelse i mellanvikt som utvecklades till en jämn och tät match som böljade fram och tillbaka. En bra bit ifrån tekniskt fulländat med massor av jävlar anamma istället. Även om både Quarry och Credeur får nästan omöjligt att nå toppen så bjöd de på ett underhållande krig i tre ronder. Seger för Quarry på enhälligt beslut (29-28, 29-27, 29-28).


Carlos Condit vs. Jake Ellenberger

Suverän första rond! Även i denna match blev jag överraskad av det höga tempot och killarnas vilja att byta slag och positioner på marken med varandra. Stundtals mer vilja än skönlir, men vad spelar det för roll när de verkligen bjuder upp till dans. Gamle WEC-mästaren i weltervikt, Carlos Condit, var illa ute i första ronden mot UFC-debutanten Jake Ellenberger. Bra insats av domaren Leon Roberts. Så småningom svängde matchen dock över till Condits fördel. Båda dessa herrar kommer att få fler matcher i UFC och de har nog potential att klättra lagom högt på rankingen i weltervikt. En svårdömd historia som slutade med seger för Condit på split decision (29-28, 28-29, 29.28)


Gray Maynard vs. Roger Huerta

Något överraskande valde båda två att göra detta till en boxningsmatch. Maynard såg fantastiskt bra ut på fötterna i början av matchen och jag bara satt och väntade på en KO som aldrig kom. Istället bytte Maynard och Huerta slagserier med varandra och underhöll åtminstone mig. I tredje ronden var Maynard dessutom riktig nära att sätta "El Matador" i en "submission from hell", men den MMA-kunnige skådespelaren visade prov på stort hjärta. Gray "The Bully" Maynard var i slutändan lite lite starkare, hade lite lite bättre kondition och tekniker. Jag hoppas att vi får återse Huerta i buren efter detta. Att Maynard ångar på mot toppen råder det ingen tvekan om. Trots att en domare såg Huerta som vinnare blev det till slut seger för Maynard på split decison (28-29, 30-27, 30-27).


Nate Diaz vs. Melvin Guillard

Efter tre riktigt fina fighter var det dags för kvällens huvudnummer. Dampige Diaz gjorde allt för att ta fram sitt absolut bästa ’mean face’ under presentationerna. Ingen ville heller skaka hand innan matchen. När fighten väl startade blev den faktiskt kvällens sämsta, utan att på något sätt vara tråkig. Diaz måste träna mer boxning och imponerade inte på mig denna kväll. Men han är och förblir en submissionspecialist och fångade till slut en något klantig Guillard i en giljotin. Seger för Diaz på submission efter 2:13 i rond två.


  

Av TXS - 17 september 2009 23:31

   


Låt oss börja med att analysera premiären av The Ultimate Fighter 10. Det kommer att bli en fantastisk säsong, så mycket är jag rätt säker på. Första avsnittet höll högt tempo med många träningsscener, precis som det borde vara. Det är visserligen roligt att se allt tumult och alla dåraktigheter i TUF-huset, men det är faktiskt MMA jag är intresserad av.

  

I avsnitt nummer ett gjorde coacherna Quinton "Rampage" Jackson och Rashad Evans sina val av tungviktare. Dessutom konstaterade coacherna att det finns några riktigt stora killar i årets upplaga. Rampage deklarerade tidigt att han ville ha Kimbo Slice i sitt lag, och det fick han också.



Som förväntat blev det en hel del tjafs mellan Rampage och Evans. Är det bara jag som tycker att det kändes ovanligt tillgjort och regisserat? Visst har det munhuggits och nästan blivit slagsmål mellan flera av tidigare säsongers coacher. Jag tänker framförallt på Tito Ortiz och Ken Shamrock men även Matt Hughes och Matt Serra. Denna säsong kommer att bli kaotisk, men frågan är hur äkta fiendskapen mellan Rampage och Rashad verkligen är? Att deras osämja säljer är det väl ingen tvekan om!

 

Första fighten stod mellan Abe Wagner från Team Rampage och John Madsen från Team Rashad. Egentligen blev det aldrig någon match då Wagner visade sig vara helt värdelös på att försvara sig mot Madsens nedtagningar. John Madsen verkar kunna brottas och Abe Wagner gjorde absolut ingenting – förutom att blöda ordentligt. Det blev ett regelrätt blodbad, kanske ett av de värsta i TUF-historien, som slutade med siffrorna 20-16, 20-17, 20-17 till Madsens fördel. Domaren Steve Mazzagatti gjorde rätt som lät matchen fortsätta, trots att blodet forsade som ur en kran från Wagners panna.


  


Nu finns det ingen återvändo. Jag kommer att sitta klistrad vid datamaskinen och följa TUF 10 hela vägen fram till finalen den 5 december. Det ska bli ett sant nöje. 

 

  


Av TXS - 17 september 2009 22:04

  


CBS kommer att sända matchen mellan Fedor och Rogers den 7 november. Det rapporterar MMA Weekly och MMA Fanhouse ikväll. Det innebär att Strikeforce och co-promotern M-1 Global gör ett aggressivt drag i kampen mot UFC. Ingen plats för eventet är ännu bestämt.


En representant från TV-bolaget CBS säger följande om matchen mellan Fedor och Rogers:


"There's no question this is a sport that is fast becoming a force in popularity and as a business. We're excited to be the platform that will enable millions more to see the athlete regarded as the very best in his sport. The Number One heavyweight on the most-watched network has a very nice ring to it."


Strikeforces Scott Coker gör också ett uttalande:


"It is an honor to have the opportunity to bring the Strikeforce brand to CBS. We are looking forward to bringing MMA back to the network and to having the world's No. 1 heavyweight - Fedor - compete for the first time on live network television against one of America's most promising young, undefeated stars - Brett Rogers."

Av TXS - 17 september 2009 18:31

  


Då var det äntligen dags att ägna kvällen åt ohämmat MMA-frosseri. Först ut blir faktiskt avsnitt 1 av The Ultimate Fighter 10. Premiären av TUF 10 har högsta prioritet just nu. Sedan tar jag mig an Ultimate Fight Night 19. Att hitta ovan nämnda evenemang i cyberrymden var tack och lov inte särskilt svårt. Lite senare ikväll hoppas jag kunna börja skriva inlägg så smått.


Som vanligt när man inte ser galorna live, blir det ett konststycke att undvika alla former av MMA-media och alla risker för spoilers. Inget internet för mig förrän jag sett TUF 10 och UFN 19 alltså. Man vill ju inte stöta på rubriker som "Kimbo ute ur Ultimate Fighter" eller "Guillard dominerade mot Diaz". På återseende om några timmar...  

Av TXS - 16 september 2009 22:38

  


Phillipe Nover har drabbats av någon form av slaganfall i omklädningsrummet inför matchen mot Sam Stout i Ultimate Fight Night 19. Nover uppges vara ok, men detta innebär enligt Dana Whites Twitter att matchen ställs in.


Ni som såg första avsnittet av The Ultimate Fighter 8 - Team Nogueira vs. Team Mir minns kanske att Nover svimmade när Dana White introducerade coacherna. Att Nover svimmade den gången berodde troligen på hastig viktnedgång kombinerat med hög värme och eventuellt nervositet. Nu får vi avvakta och se vad som egentligen hänt i omklädningsrummet inför UFN 19. Stackars "Fainting Phillipe".   

Av TXS - 16 september 2009 00:58

  


Invägningarna inför morgondagens Ultimate Fight Night 19 - Diaz vs. Guillard är över. Nate Diaz var den enda som inte klarade vikten på första försöket. Han landade på 156.5 pounds. På det andra försöket gick det däremot bättre, och det spekuleras om att Diaz nu gör sin sista fight i lättvikt för att sedan flytta upp till weltervikt.


Det blir en fullspäckad onsdag med UFN 19 samt premiären av The Ultimate Fighter 10. På lördag har vi dessutom UFC 103. Det är bara att boka tid i TV-soffan och göra sig redo för ännu ett MMA-frosseri.  

Av TXS - 15 september 2009 22:17

  

Herregud, jag har nog aldrig varit så peppad inför en The Ultimate Fighter-säsong. Det ska bli grymt och förhoppningsvis blir det inte så mycket freakshow. Kanske kan vi få fram en riktigt lovande tungviktare som kan gå långt. Jag skulle gärna gå igenom alla sexton utmanare innan serien börjar, men den tiden finns naturligtvis inte. Så jag börjar med en stor kille. Och det är inte Kevin "Kimbo Slice" Ferguson.

 

Störst går först eller vad det nu heter!? En imponerande kroppshydda har i alla fall en kille som heter Marcus "The Darkness" Jones. Förutom Kimbo gjorde han störst intryck av alla i den trailer jag publicerade i förra inlägget. Frågan är bara om han kan fightas?


Marcus Jones är en före detta professionell utövare av amerikansk fotboll, utan någon som helst bakgrund inom kampsport. Han bestämde sig för att satsa på MMA när han såg Randy Couture mot Tim Sylvia i UFC 68. Det är ju inte speciellt länge sedan, men Jones har sedan dess hunnit med fem MMA-matcher varav fyra vinster.


Stor är han verkligen, med sina 1.98 meter och dryga 120 kilo. Har Jones några MMA-kunskaper då? Om man tittar på de matcher som finns på YouTube inser man snabbt att Jones fightas med hakan upp och händerna ner. Långsam, orörlig och total avsaknad av brottarkunskaper. Det ser helt enkelt inte bra ut alls. Kanske har han utvecklats sedan dess, vi får snart se.




Av TXS - 15 september 2009 11:14

Imorgon, den 16 september, blir en späckad UFC-dag. Dels har vi Ultimate Fight Night 19 och dessutom startar The Ultimate Fighter 10. I Sverige får vi vänta tills den 2 oktober innan TV4 Sport sänder premiären av den framgångsrika dokusåpan. Ska man försöka få tag i de amerikanska versionerna eller går det att vänta och se serien i svensk tv? Svaret är naturligtvis enkelt. Här kommer en trailer samt deltagarlistan för TUF 10 - The Heavyweights:




Zak Jenson - standout wrestler at Augsburg College

Marcus Jones - former 1st round NFL draft pick who had a six-year career with the Tampa Bay Buccaneers

Scott Junk - Division II All-American football player at Southwest Oklahoma State and fought in UFC 76.

James McSweeney - former international kickboxing and Muay Thai champion

John Madsen - defeated Brock Lesnar in a high school wrestling match

Matt Mitrione - played for New York Giants and Minnesota Vikings

Roy Nelson - former IFL Heavyweight Champion

Demico Rogers - high school football and wrestling star

Brendan Schaub - played for Buffalo Bills and Arena Football's Utah Blaze

Darrill Schoonover - decorated Army veteran

Wes Shivers - former member of the Tennessee Titans and Atlanta Falcons

Wes Sims - fought two heated battles with former UFC champ Frank Mir at UFC 43 and UFC 46

Kimbo Slice - former EliteXC heavyweight contender and YouTube sensation

Abe Wagner - played linebacker at Michigan Tech and has a degree in mechanical engineering

Mike Wessel - UFC veteran and former strength and conditioning coach at University of Arkansas

Justin Wren - high school All-American wrestler


  

Ovido - Quiz & Flashcards