UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under juli 2009

Av TXS - 4 juli 2009 18:39

MMA Fanhouse har gjort halvårsbokslut och utsett "Fight of the Half Year". De har kommit fram till samma slutsats som jag; Diego Sanchez mot Clay Guida i TUF 9 finalen. Nu är det så att den matchen ligger väldigt färskt i minnet och har givetvis en fördel därför, men det är svårt att förneka att den var väldigt spännande med högt tempo och en del fina tekniker. Sanchez vs. Guida har goda möjligheter att komma högt på listan när årets fight ska utses någon gång i slutet av december. Med tanke på den späckade sommaren och hösten ska de nog känna sig långt ifrån säkra att gå hem med segern.


Med en vecka kvar till UFC 100 känns det svårt att veta var man ska börja analysera. Jag är dessutom återigen i det olyckliga läget att inte kunna se galan live. Det får bli en söndag med öronproppar och skygglappar för att inte något ska avslöjas. Först sent på söndagskvällen kommer jag att kunna ägna full uppmärksamhet åt den historiska föreställningen. Två titelmatcher, en viktig uppgörelse i mellanvikt och naturligtvis mycket annat att se fram emot.


Mirko "Cro Cop" Filipovic är kanske på väg tillbaka till UFC ändå? Tydligen har Lorenzo Fertitta tagit en flygresa till Kroatien för att diskutera saken med Cro Cop. Det sägs att Mirko fått ett erbjudande han inte kan tacka nej till. Har Fertitta kopplingar till maffian? Hur som helst verkar cirkusen inte vara slut riktigt än. Först när jag ser den forne Pridestjärnan i oktagonen tror jag på det.


Jag måste säga att det ändå är ganska lugnt inför UFC 100. Inga galna reklamjippon eller storslagna kampanjer. Bli inte förvånade om Dana White och Co. drar fram något eller några ess ur skjortärmarna när vi närmar oss matchdagen. Tillbakablickar och topplistor kommer garanterat att skölja över alla hängivna fans. Om man ska vara riktig petig så är detta faktiskt inte den hundrade galan. Ni som hänger med vet ju att det finns ett antal mellanliggande event: UFC 7.5, UFC 11.5, UFC Japan, UFC Brazil och UFC 37.5 Dessa sticker ut lite lagom störande när man överblickar sin kompletta samling…

Av TXS - 2 juli 2009 18:50


Så där ja! Den här matchen har jag väntat och hoppats på. Det verkar nu som om tungviktarna Shane Carwin och Cain Velasquez ska mötas den 24 oktober i UFC 104. En tungviktsfight som verkligen kommer att lysa upp höstmörkret. Jag ser ingen rimlig anledning att skjuta på det här mötet. Det är båda obesegrade, klättrar på rankingen och vill åt en titelmatch. Helt rätt av UFC att kasta in dem i buren för en uppgörelse.


Hur kommer då denna fenomenala sammandrabbning att sluta? Velasquez (6-0) och Carwin (11-0) är båda brottardigniteter och gått fyra respektive tre matcher i UFC. Velasquez gjorde ju en grym insats mot Cheick Kongo i UFC 99 där han visserligen blev allvarligt skakad stående men visade avancerad teknik på golvet. Han saknade dock förmågan att avsluta i ground and pound vilket sänkte betyget något. Carwin å andra sidan fick en ordentlig smäll på näsan i UFC 96 mot Gonzaga och tog några Kalle Anka-steg innan han sänkte brassen med en höger. Carwin har tidigare visat att han besitter elak och kraftfull ground and pound.


Cain Velasquez kommer inte att kunna ta ner Shane Carwin lika lätt som han gjorde med Cheick Kongo, och vad blir hans gameplan då? Boxningsmässigt är det ganska jämnt men jag håller ändå Carwin som den starkare. Dessutom tror jag att Carwin gärna står och växlar slag tills han hittar en öppning för knock. Den kapaciteten har han definitivt.


Det står en titelmatch på spel och det kommer att öka spänningen. Mest rutin har Carwin som även ligger på plus i de stående aspekterna av mma. Styrkemässigt ligger också Carwin bättre till även om Velasquez har något bättre teknik på mattan samt gissningsvis är mer konditionsstark. På papperet en jämn match men jag tror Shane Carwin vinner tämligen snabbt och övertygande.


Om vi går händelserna i förväg: vem av Carwin och Velasquez kan slå Mir eller Lesnar? Intuition säger mig att Carwin i alla fall skulle ha rimliga chanser mot båda två medan Velasquez skulle bli krossad av Lesnar men kanske kunna stå upp någorlunda mot Mir. Ren spekulation som sagt, men om några månader blir det med all sannolikhet dags att börja tänka seriöst i dom banorna.


Shane Carwin Highlights


Av TXS - 1 juli 2009 21:05

Skruva upp ljudet!, och lyssna hur GSP har tänkt att besegra Thiago Alves.

Annars är det ny månad och tio dagar kvar till UFC 100. Gå gärna in på juni månad och läs tidigare inlägg!


More funny videos like the "UFC 100 GSP Pre Fight Interview" at Heavy.com
Ovido - Quiz & Flashcards