UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 6 juli 2009

Av TXS - 6 juli 2009 01:34


Nästa duo till rakning är Mark Coleman och Stephan Bonnar. Brottning mot kämpaglöd. Förutsättningarna för dessa herrar är väldigt enkla: vinna övertygande eller satsa på en tränarkarriär istället. De kanske är besvikna över att hamna på underkortet, men om sanningen ska fram ska de nog vara nöjda över att UFC är villiga att satsa några dollar över huvud taget på dessa blivande föredettingar. Varken Coleman eller Bonnar kommer att kunna kämpa sig fram till någon betydande position i lätt tungvikt. Sötebrödsdagarna som ansedda fighters är över.


Mark "The Hammer #1" Coleman har redan uträttat allt som går i mma. Redan för tolv år sedan i UFC 12 blev han den förste tungviktsmästaren genom seger mot mustaschföredömet Don Frye. Mot Pete Williams i UFC 17 åkte han på en av UFC-historiens brutalaste knockar när han inte orkade hålla händerna uppe och fick en spark i ansiktet som heter duga. Sedan följde en lång och ganska framgångsrik karriär i Pride. Hammaren har alltså mött alla som betyder något i denna sport samt förtjänat en plats i UFCs Hall of Fame. Nu vid 44 års ålder vägrar han ge upp. Det borde han kanske överväga för det såg inget vidare ut senast mot Mauricio "Shogun" Rua i UFC 93. Tröttare killar får man leta efter. Coleman kommer att förlita sig helt på sin brottning när han nu går upp mot Stephan Bonnar. Där har han nämligen sin enda chans om han konditionstränat bättre denna gång.


"The American psycho" Stephan Bonnar har klara fördelar om han lyckas hålla matchen stående. Även om han har en fin jiu-jitsu bakgrund så vill han garanterat slippa ligga under en flåsande Coleman. Bonnar har aldrig imponerat på mig även om den numera klassiska kämpainsatsen mot Forrest Griffin i TUF 1 finalen var enastående. Där skrev han några rader mma-historia. Annars har det gått tungt i UFC så fort han stött på avancerat motstånd. Enda skalpen att tala om är arbetssegern mot Keith Jardine.


Trots att Bonnar dragits med en anabolaskandal talar det mesta ändå för att han kommer kunna manövrera ut Coleman med ork, lite sluggande och mycket vilja. Det lär inte bli vackert och vinnaren har endast mikroskopiska utsikter att nå topplaceringar på rankingen. En betydelselös match som likafullt ska bli rolig att se. Knapp poängseger för Bonnar verkar troligt.

Ovido - Quiz & Flashcards