UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 21 juli 2009

Av TXS - 21 juli 2009 22:29

Huvudmatchen i UFC 103

Om Krzysztof Soszynski mot Brandon Vera var en snabbt påkommen men bra matchning och Silva vs Griffin blir en viktig crossover fight, så är Franklin vs Henderson II en smärre katastrof. Det luktar nödlösning av UFC. Varken "Ace" eller Hendo har något särskilt att vinna förutom äran. En ren returmatch från den jämna fighten i UFC 93 som varken kommer att göra till eller från för någon av dem. Tack vare det starka kortet i övrig kommer UFC undan med detta intetsägande möte. Är det bara jag som känner att både Henderson och Franklin befinner sig i något slags håglöst mma-limbo? När det väl blir dags för match får jag väl slänga in Lars von Triers ’Europa’ i VHS-maskinen istället.


Årets hittills bästa matcher enlig någon relativt förnuftig rackare på UFC.com


  • Diego Sanchez - Clay Guida, The Ultimate Fighter 9 Finale
  • Rich Franklin - Wanderlei Silva, UFC 99
  • Cain Velasquez - Cheick Kongo, UFC 99
  • Martin Kampmann - Carlos Condit, UFC Fight Night 18
  • Yoshihiro Akiyama - Alan Belcher, UFC 100

Jag hade nog sparkat ut den tråkige japanens match från listan och pressat in GSP mot BJ Penn istället. Och även om jag inte gillar någon av dem särskilt mycket så är Kampmann – Condit en underhållande fight. Förhoppningsvis revideras listan något med tanke på höstens angenäma galor.



Kimo Leopoldo är inte död. Tyskfödde Hawaiianen Kimo kommer (när han väl dör) att bli ihågkommen som ett av de mest färgstarka namnen i UFCs begynnelse. Vem minns inte korset han bar på under inmarschen mot Royce Gracie i UFC 3? Och vem minns inte hur han faktiskt skakade och tröttade ut Gracie så pass mycket att Gracie inte orkade fortsätta turneringen i UFC 3. I nyss nämnda fight finns några klassiska mma-scener där Gracie griper tag i Kimos hår under dryga minuten och utdelar slag. Kimo visar klass och behåller lugnet.  Kimo är en pionjär och uppenbarligen inte död alls.


Av TXS - 21 juli 2009 00:03

Del 2 finns snart att se i en tv nära dig

Vad sägs om Franklin vs Henderson 2 som huvudmatch i UFC 103? Dessa ädla herrar möttes ju i 205 pounds så sent som i UFC 93, där Henderson vann en mycket knapp seger på split decision. Det som förvånar är att matchen verkar ska äga rum i lätt tungvikt igen. Hendo har ju just spöat Michael Bisping så hårt det går i mellanvikt och så byter han viktklass? Bara det inte blir någon larvig catchweight-fight. Detta eviga hoppande mellan viktklasser blir i slutändan lite frustrerande.


Jag är personligen inte så exalterad över denna matching. Det hade varit mycket roligare att se tex. Tito Ortiz göra comeback mot Rich Franklin. Men man ska inte klaga på kortet i UFC 103. Vi har ju tex. Swick vs Kampmann, Koscheck vs Trigg och Griffin vs Franca. Bara fina grejer! Till råga på allt så får vi förmodligen se Mirko "Cro Cop" mot framtidslöftet Junior Dos Santos, men jag vill som sagt se den forne Pride-stjärnan i buren innan jag tror på det.



Ovido - Quiz & Flashcards