UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 20 juli 2009

Av TXS - 20 juli 2009 23:09

En av höjdpunkterna i UFC 102 skulle varit Matt Hamill vs Brandon Vera. Nu har en knäskada satt stopp för Hamills medverkan och in stiger vem då? Jo givetvis killen som aldrig säger nej till en fight - Krzysztof Soszynski. Det polska experimentet som ersatte Houston Alexander i UFC 98 med kort varsel blir en mycket bra ersättare som inte gör någon besviken.


Både Soszynski och Vera (och Hamill) ligger strax utanför topp tio placeringarna på rankingen och krigar för att komma in i värmen. Mycket bra matchat av UFC. Jag kunde knappt ha gjort det bättre själv.


Soszynskis brottningskunskaper tillsammans med hans saftiga sluggande kommer att bli en utmaning för Veras elaka bensparkar och träffsäkra slag. Jag har alltid gillat Brandon "The Truth" Vera och tycker han gjorde helt rätt som lämnade tungviktsdivisionen. Han är en naturlig 205-poundare och vägde lite för lätt bland de riktigt tunga grabbarna. Jag har länge väntat på Veras stora genombrott. Det polska experimentet blir en bra skalp på vägen.  

Av TXS - 20 juli 2009 21:03

Jag vet att jag är lite tidigt ute, men årets fight kan alltid diskuteras. Vissa kanske inte håller med om att Griffin vs Silva är årets höjdpunkt, men jag vidhåller att det är en intressant och definierande fight. Om man tittar på mellanviktsdivisionen just nu så är det, förutom Silva, endast Henderson som skulle kunna gå upp en viktklass och vara ett påtagligt hot mot gubbarna i lätt tungvikt. Anderson Silva vågar anta utmaningen och hans motiv kan man endast spekulera kring. Förhoppningsvis vill han möta tuffast tänkbara motstånd, och han är ju som bekant överlägsen i mellanvikt.


Lätt tungvikt är inte riktigt den division den var för några år sedan. Lyoto Machida har vänt upp och ner på 205-lägret och visat att icketraditionell mma kan vara nog så effektiv. Gamla legender som Chuck, Randy och Tito har i respektive ordning pensionerats?, åldrats ytterligare och återgått till tungvikt samt legat av sig. Att dessutom ha Jon Jones i närheten av en topp tio placering på rankingen talar sitt tydliga språk. Anderson Silva skulle kunna bli en oerhört intressant joker i lätt tungvikt - om det inte var för kompisen Machida. "The Spider" har ju deklarerat att han inte har för avsikt att försöka ta bältet av Lyoto Machida. Hmm, vi får väl se…Jag har lite svårt att förstå vad Silva ska göra om han nu besegrar Griffin och sedan kanske ytterligare ett tungt namn i lätt tungvikt. Ska han bara gå och vänta på att Machida förlorar bältet?


Hur som helst så är Silva vs Griffin en match med något som närmast liknar en "win-win-situation" för båda kombattanterna. Forrest Griffin behöver knappast skämmas om han förlorar och lär inte tappa varken status eller rankingpoäng. Skulle Forrest vinna kommer han att bli geniförklarad och få en sanslöst vacker fjäder att sätta i hatten.


Anderson å andra sidan kan gå direkt tillbaka till mellanvikt och fortsätta dominera vid ett eventuellt nederlag. Alla vet att det är ett gigantiskt jobb att byta viktklass, ett jobb som ytterst få klarar av att göra framgångsrikt och med relativt kort varsel. Segrar Silva så understryker han verkligen sin särställning inom mma och folk kommer att lovsjunga det brasilianska undret. Folk kommer att mässa ’titelfight!’ och det kommer ställa till ett charmigt huvudbry för Dana White och inte minst för Anderson själv.

Ovido - Quiz & Flashcards