UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 7 juli 2009

Av TXS - 7 juli 2009 20:22


En match på huvudkortet som kommit i skymundan av de stora dragplåstren. Fitch och Thiago är två kompetenta grapplers som huserar i welterviktsdivisionen och båda har ambitionen att nå hela vägen fram. Det här känns som en väldigt svårtippad fight. Jag kan se många tänkbara scenarion framför mig.


Jon Fitch måste naturligtvis hållas som favorit på papperet med sina 9-1 i UFC. Det är också tänkbart att det blir just oktagonerfarenhet som kommer att avgöra denna fight. Fitch, som förra året erhöll sitt svarta bälte i Guerilla jiu-jitsu, hade sin stund i solen i UFC 87. Även om han klarade sig alla fem ronderna mot GSP så hade han faktiskt ingen chans, varken stående eller på marken.


Jon Fitch kommer att söka nedtagningar och sedermera ground and pound, men han är inte främmande för att boxas och använda sparkar. Detsamma gäller för hans motståndare. Paulo Thiago har kanske strået vassare jiu-jitsu-tekniker och visade mot Josh Koscheck senast att han även har krut i nävarna. Nu agerade domaren visserligen något tveksamt och bröt tidigt i den situationen, men faktum kvarstår. Thiago är obesegrad (11-0) och dessutom väldigt allround men har endast en match i UFC och det kan fälla avgörandet.


Det blir en fight som är svårbedömd stående, men jag anser att Jon Fitch har bättre nedtagningar, är fysiskt starkare och tillsammans med erfarenhet i buren kommer det att bestämma utgången. Fitch ligger mycket bra till på rankingen om han vinner men frågan är om han kan få en ny titelfight så har tidigt. Det kan komma att stå mellan honom och Mike Swick om Swick bara tar sig förbi Martin Kampmann förstås.


Ovido - Quiz & Flashcards