UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 19 juli 2009

Av TXS - 19 juli 2009 00:32

Tito Ortiz

Mannen som folk verkar älska att hata kanske är tillbaka i UFC. Dana White och "The Huntington Beach Bad Boy" Tito Ortiz har begravt stridsyxan, åtminstone temporärt, om man ska tro Danas Twitter. Vad roligt! Detta har jag gått och väntat på ett tag för jag, till skillnad från många andra, gillar Tito. Han är en kontroversiell buse som tenderar att dra uppmärksamhet till sig. Det må vara hänt. I buren är han, eller snarare var han, en aggressiv och underhållande fighter som satte UFC på kartan. För mig spelade Tito en viktig roll när jag blev mma-beroende. Hans duster med Ken Shamrock och Chuck Liddell är definitivt klassiska ögonblick. Det är alltid roligt att se legender fightas.


Hur kommer det då att gå för Tito om han gör comeback i UFC? Om motståndaren heter Rich Franklin, som det ryktas om, så blir det jobbigt för Tito. Franklin kanske inte har fler segervapen i sin arsenal men han är mycket allround och har fantastisk kondition. Titos ryggproblem och det faktum att han gått sparsamt med matcher de senaste åren har nog satt sina spår. Har Ortiz hängt med i utvecklingen eller har han spenderat för mycket tid med Jenna? Man ska faktiskt komma ihåg att Tito var ganska nära att sätta en triangel och en armbar på Lyoto Machida i UFC 84. Machida vann dock på enhälligt domarbeslut. Dessförinnan nådde Ortiz oavgjort mot Rashad Evans. Det finns potential i värstingen. Han är helt klart välkommen tillbaka till oktagonen även om han kommer att få det tufft.


Tänk er dessutom hur det skulle smaka med tredje och sista kapitlet i sagan Liddell – Ortiz!


Kommande godbitar

Det är en ynnest att vara mma-fan i dessa tider. Sommaren och hösten har massor av sjukt spännande fighter att se fram emot. Affliction: Trilogy har ett riktigt starkt kort denna gång med självklara höjdpunkten Fedor vs Barnett, men även Sobral och Belfort ska bli mycket intressanta att se i sina respektive matcher.


Jag får så kallad ståpäls när jag tänker på kommande UFC-event. Om man ser UFC 101-102 som en Aladdinask så är Anderson Silva vs Forrest Griffin (UFC 101) den vita chokladbiten i mitten. Hamill vs Vera och Marquardt vs Maia (UFC 102) är gräddnougat samt pärlnougat och klassiska trillingnöten Couture vs Nogueira är alltid uppskattad. Nöttryffeln Penn vs Florian (UFC 101) är utsökt och mjuka toffeen Jardine vs Silva (UFC 102) slinker alltid ner.


Frågan är vilka matcher som blir körsbär i likör och romrussin?


Med chokladasktemat firar jag också att jag passerat etthundra blogginlägg. Grattis UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA! Ett stort tack ska dessutom framföras till alla trogna läsare som gör det meningsfullt att fortsätta skriva!

Ovido - Quiz & Flashcards