UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 23 juli 2009

Av TXS - 23 juli 2009 23:19


Wanderlei Silva mot Michael Bisping känns på förhand inte som världens roligast matchning, om ryktena stämmer. Bisping har visserligen sagt att han vill möta en toppfighter, men frågan är om Wanderlei är en sådan. Och är Bisping själv en toppfighter kan man fråga sig? Det som står helt klart är att de båda är i stort behov av en vinst just nu.


Brasilianaren gör, om ryktet stämmer, sin debut som mellanviktare och han kommer till den divisionen med fem förluster på sina senaste sex matcher. Det är dags för Wandy att svinga yxan ordentligt och vinna, annars är karriären lika het på mma-marknaden som Tori Spellings karriär är på filmmarknaden. Bisping å andra sidan måste bevisa vad han går för efter fiaskot mot Dan Henderson i UFC 100. Annars klättrar kanske Dan Hardy upp som britternas största kampsportare.


Ryktet om fighten mellan Silva och Bisping dementerades naturligtvis i sedvanlig ordning av Silvas manager, vilket gör att vi har ännu en lös tråd i djungeln av skvaller att följa upp. Först "vem blir Fedors motståndare?" och nu detta. Det blir aldrig tråkigt att vara mma-maniac nuförtiden.

Av TXS - 23 juli 2009 00:25

Det har snackats Lashley, Rogers och Arona. Det har snackats Werdum, Monson och Buentello. Herregud, det har till och med diskuterats om Tito Ortiz ska ersätta Josh Barnett. Just nu agerar alla mma-sidor på nätet som om de hade eld i baken, endast för att kunna gissa sig till vem som får/vill ha chansen att möta Fedor. Alla vill såklart bli först att rapportera den stora nyheten.


Till råga på allt så sägs Barnett vilja överklaga det positiva drogtestet på 2a-methyl-5a-androstan-3a-ol-17-one (ni har väl inte skolkat på kemilektionerna va?) och CSAC kör enligt uppgift en andra analys för att säkerställa resultaten. Tänk om Barnett blir friad från anklagelserna i slutändan?

 

Vi har alla sett riskerna med mma-skvaller på nätet de senaste dagarna. Man kan uppenbarligen vara livs levande och ändå bli dödförklarad av mma-sidor världen över. Intressant men farlig utveckling...Därför undrar jag, åtföljande av ett halvdussin frågetecken, om det eventuellt blir Vitor Belfort som får äran att möta Fedor Emelianenko? "The Phenom" får i så fall äta några tunnor pasta och spenat för att komma upp ett antal kilon i vikt. Visserligen är Fedor en liten tungviktare och Belfort en stor mellanviktare, så viktskillnaden lär inte bli enorm. Ingen förväntar sig att Vitor ska slå Fedor. Absolut ingen! Det är ett perfekt utgångsläge för brasilianaren Belfort.


Kom ihåg att jag käkat några kryddmått salt i samband med att detta inlägg skrevs.


Jag citerar dessutom refrängen i Kents låt Celsius: "jag kan ha fel".


Sanningen ska i sinom tid uppenbara sig...

Ovido - Quiz & Flashcards