UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 24 juli 2009

Av TXS - 24 juli 2009 21:07


Det blir ingen gala nästa lördag. Affliction: Trilogy ställer in och framtiden är just nu mycket oviss. Anledningen till den inställda galan är förstås att Tom Atencio haft problem att hitta en lämplig ersättare till dopingavstängde Josh Barnett. Inga svar ges om galan kommer att hållas vid ett senare tillfälle eller om den stryks helt och hållet. Ett hårt slag för alla mma-fans som gått och väntat på denna höjdpunkt, en stor besvikelse för alla som köpt biljett till evenemanget och en jätteslag i bakhuvudet för alla fighters som lagt ner månader av träning för Affliction: Trilogy.


"Finding an opponent for the No. 1 ranked MMA heavy weight champion in such a short period of time was a huge endeavor and I'm thrilled at the amount of fighters willing to take on this challenge. But in the end, we just didn't have enough time to promote a new fight to our standards."


Det är bara att invänta Dana Whites nästa blogg och höra vad han har att säga om denna överraskande händelseutveckling. Ska bli intressant. Han gnuggar nog händerna i smyg men lär förmodligen vara diplomatiskt korrekt i sina uttalanden. Vem blir först med att fånga Dana White med en dold mikrofon?


Kanske blir det så att Afflictions elände öppnar dörrar för att få Fedor till UFC? Vem vet? Dagens bomb visar i alla fall hur sårbara Affliction är och hur beroende de är av sin superstjärna. Sånt håller inte i längden. Både bredden och kvaliten på deras fighters måste förbättras, annars kommer sagan Affliction snart att självdö. Slutligen måste det vara ohyggligt snopet för Fedor att inte få mäta sina krafter med de absolut bästa inom sporten. Fortsättning följer, lita på det!

Av TXS - 24 juli 2009 15:50

Silva

Anderson Silva är obesegrad (9-0) i UFC. "The Spider" har sakta men säkert och effektivt rensat ut hela mellanviktsdivisionen. Det finns helt enkelt ingen som kan stoppa honom just nu. Kanske skulle Henderson eller Maia har en liten chans men det blir i så fall senare. Nu är Spindeln lätt tungviktare för en stund. Om man tittar i statistiken ser man att Anderson har tjusiga 24-4 totalt. Det innebär ju per automatik att han faktiskt förlorat under sin karriär. Killen går alltså verkligen att besegra. Förvisso diskvalificerades Silva mot Yushin Okami på grund av en otillåten spark, men det verkar trots allt som att han går att fånga i en submission. Visserligen var det länge sedan det hände men ändå. Ha det i åtanke Forrest!


Griffin

Killen som vann den första säsongen av The Ultimate Fighter fick så småningom äran att rå om bältet i lätt tungvikt ett kort tag. Med 7-3 i UFC och 16-5 totalt kan han vara ganska lugn. En förlust mot Silva skulle inte förändra hans position märkvärt. Med stora segrar över Rampage och Shogun i bagaget, skulle ett nederlag inte äventyra karriären på något sätt. Kämpen utan smeknamn har allt att vinna. Vilket härligt utgångsläge och vilken fantastisk mma-resa han gjort! Från dokusåpadeltagare till världsmästare i UFC och sedermera "författare" till boken 'Got Fight'. Nu står han inför sin kanske största utmaning någonsin - en giftspindel.


Vad jag tror

Min spontana gissning är att matchen går tiden ut och vi får se Anderson Silva som segrare. Han kommer inte att kunna knocka Griffin, men med rörlighet och kondition plockar han isär stackars Forrest. Det finns en överhängande risk att matchen inte blir så underhållande som jag hoppas. Griffin kommer helt enkelt att bli tvungen att jaga, och Silva kommer att hålla distansen och leta luckor. Som sagt; hemligheten till seger för Griffin kan vara att ta matchen till marken även om det är riskabelt. På marken skulle Griffin kunna utnyttja det faktum att han väger mer.


Vad jag hoppas

Det vore en sensation om Griffin skulle vinna. Silva besitter förstås bättre träffsäkerhet och teknik. Därutöver är han graciös som få. Forrest Griffin däremot är en slugger med stort hjärta och jag gillar den kombinationen. Heja Forrest! Och om du hamnar i trubbel under matchen – run Forrest run!


Vad Ni tror

Jag har haft en omröstning uppe länge nu, och resultaten i dagsläget visar att 58 % tror att Anderson Silva vinner och (logiskt nog då jag inte hade med alternativet oavgjort) 42 % gissar Forrest Griffin. Jag är glad men lite förvånad över att så pass många tror på Griffin. För er som inte röstat ännu så finns det tid kvar – närmare bestämt 15 dagar.


 

Av TXS - 24 juli 2009 14:44

1. Silva vs Yushin Okami, Rumble on the Rock 8, 2006

2. Silva vs Ryo Chonan, Pride Shockwave, 2004

3. Silva vs Daiju Takase, Pride 26, 2003


Av TXS - 24 juli 2009 12:50

Det senaste i raden av rykten verkar vara Cheick Kongo mot Frank Mir i UFC 107. Jag gillar den här matchningen! En fullständigt logisk fight där båda två kommer från en svidande förlust. Kongo blev ju överkörd av Velasquez och Mir av Lesnar. Nu gäller det för dem båda att bevisa att de tillhör gräddan av tungviktsdivisionen.


Med denna match (om den blir verklighet) har vi alla de tio högst rankade tungviktarna inbokade för match framöver. Härligt. Nu börjar det bli liv i 265lbs, och man kan bara hoppas att UFC snart knyter till sig några fler tungviktare av rang. Vem vet för övrigt vad TUF 10 omgången har att erbjuda? Kanske några stora guldkorn...


Kongo vill fightas stående, det känner de flesta till. Han har också en stark klinch även om försvaret mot nedtagningar fortfarande är hans ömma punkt. Om han får utrymme att gå loss med bensparkar och händer kan fransosen bli riktigt farlig. Jag tror att Frank Mir bör tänka igenom sin gameplan ordentligt inför denna match, så han inte åker på en ny smärtsam förlust. Om Mir bestämmer sig för att stå och byta slag med Kongo kan det sluta snabbt och illa för den forne tungviktsmästaren.

Av TXS - 24 juli 2009 00:39

Så här efter UFC 100 och i väntan på Affliction: Trilogy och UFC 101 passar det utmärkt att se tex. "UFC Ultimate 100 Greatest Fights". Det regnar ju ändå ute. Folket har fått möjlighet att rösta fram de 100 bästa matcherna i UFC någonsin. Nästan två miljoner människor gjorde sitt val. Spike TV visade resultatet av denna omröstning som ett led i nedräkningen till jubileumsgalan den 11 juli. För er som redan sett spektaklet är det bara att läsa vidare. För er som inte vet hur det gick, och vill slippa spoilers, är det bara att sluta läsa NU.


Serien bestod av fem avsnitt om 40 minuter vardera, där man sakta men säkert räknade ner mot förstaplatsen. Personligen tyckte jag att det var någorlunda intressant först när det började närma sig topplaceringarna. Innan dess klämde man in 25 matcher på 40 minuters sändning och det blev bara gyttrigt och ytligt. Självklart blev det mycket GSP och Iceman. Vad annars? Har ni inget att göra, och vill se hur folket röstade, så är det ett mycket lättsamt tidsfördriv. Nedan följer de tio bästa matcherna i UFCs historia – när "folket" får välja.


10. Forrest Griffin vs Mauricio Rua, UFC 76

 9.  Mirko Filipovic vs Gabriel Gonzaga, UFC 70

 8.  Diego Sanchez vs Karo Parisiyan, UFC Fight Night 6

 7.  Anderson Silva vs Rich Franklin 2, UFC 77

 6.  Anderson Silva vs Rich Franklin 1, UFC 64

 5.  Brock Lesnar vs Frank Mir 1, UFC 81

 4.  Georges St. Pierre vs BJ Penn 1, UFC 58

 3.  Matt Hughes vs Frank Trigg 2, UFC 52

 2.  Chuck Liddell vs Wanderlei Silva, UFC 79

 1.  Forrest Griffin vs Stephan Bonnar 1, TUF 1 Finale

Ovido - Quiz & Flashcards