UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 5 juli 2009

Av TXS - 5 juli 2009 23:23


Jaha, man måste ju börja någonstans och först ut blir Dan Henderson mot Michael Bisping. Grekisk-Romersk brottning mot kickboxning. Detta blir en konfrontation som eventuellt kan avgöra vem som får möta Anderson Silva i en titelmatch, när Silva nu behagar att återgå till mellanviktsdivisionen. Personligen är jag inte helt säker på att någon av dem borde få en chans. Hendo hade sin möjlighet i UFC 82 utan att egentligen vara nära och han imponerade inte mot Rich Franklin senast. Bisping behöver gå någon match till mot riktigt kvalificerat motstånd innan han är redo. "The Count" har visserligen fina 7-1 i UFC men inte stött på någon i den absoluta toppen ännu. Jag ser Maia, Okami eller Marquardt som lika goda utmanare till titeln. Hur det än blir så är detta en viktig mellanviktsmatch.


När UFC nu jubilerar hoppas många på storslagen mma. Jag är lite orolig att Henderson och Bisping inte kommer att vara de som bjuder på historiskt bra fighting denna kväll. Snarare får vi nog se ett avvaktande ställningskrig där gamle Hendo kommer att använda jabben och överhandshögern tills han får ett läge för nedtagning. Den forne Pridemästaren vet att om det är jämnt inför rond tre så kan han utnyttja sin starka brottning och bara hålla ner Bisping. Man kan också anta att britten är starkare konditionsmässigt och därför vill nog Henderson ha ordentlig kontroll när matchen börjar lida mot sitt slut.


Michael Bisping är självsäker så här en vecka innan match. Frågan är hur han ska bära sig åt för att kamma hem segern? Rent brottningsmässigt är han i underläge vilket troligen gör att vi får se en rörlig Bisping med många in och ut attacker. Självklart kommer han att cirkulera och vänta på tillfälle för knockout men han gör bäst i att trötta ut Henderson först. När läget väl kommer har han slagstyrka, knän och ground and pound i sin arsenal. Bisping kommer att göra allt för att inte bli nedtagen och han vet att Henderson kan kontrollera matchen på marken om tiden rinner iväg. Den lätt arrogante britten har jobbat hårt på att undvika nedtagningar och blivit mycket bra på det dessutom. I slutändan måste han nog satsa på att avsluta matchen och inte hamna med ryggen mot mattan. Den före detta OS-brottaren Henderson är alldeles för rutinerad och kan vinna poäng mot slutet genom att hålla Bisping i schack.


Tyvärr är jag rädd att denna match går tiden ut och Henderson vinner en strategiseger på poäng. Jag skulle mycket hellre se britternas stora mma-hopp ta sista steget och tysta alla kritiker med en knockout i slutet av andra ronden. Henderson har faktiskt aldrig blivit knockad så hans käke är det inget fel på. Bisping kommer därför att få jobba mycket hårt för att kunna vinna och göra Hendersons ansikte ännu lite mer tillplattat.

Ovido - Quiz & Flashcards