UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 29 juli 2009

Av TXS - 29 juli 2009 23:15


Presskonferensen med Fedor Emelianenko är slut. Vad kan vi då dra för slutsatser? Ja, egentligen framkom ingenting överraskande eller chockerande. Det var stundtals ganska hårda formuleringar från M-1 och deras representanter och Fedor verkar långt ifrån något avtal med UFC, om man ska tro denna live-Twitter.


I övrigt framgår att Fedor kommer att medverka i EA Sports MMA-spel, och UFC har ju inget vidare förhållande till EA Sports. M-1 verkar bestämda i sin åsikt att om Fedor ska fightas i UFC så ska det bli ett gemensamt arrangemang med M-1. Fedor säger bland annat att han har fullt förtroende för Vadim Finkelchtein och M-1 lovar dessutom att Fedor kommer att fightas väldigt snart. Mot vem undrar bland annat jag? Kanske en returmatch mot Hong Man Choi?


Nej kära vänner, det ser mörkt ut. Visserligen har det pågått förhandlingar mellan båda parter, men ingenting konkret har framkommit under presskonferensen som tyder på att ett avtal mellan UFC och Fedor är nära förestående. Vi får nog vänta ett bra tag till innan "Den Siste Kejsaren" gör entre i UFCs oktagon. Om det överhuvudtaget kommer att hända någonsin?

Av TXS - 29 juli 2009 13:33

Affliction har gått i graven, åtminstone när det gäller att arrangera kampsportsgalor. UFC däremot lever och frodas. Organisationen som höll sin första gala den 12 november 1993 kommer snart att hålla sitt etthundraförsta event. Den 8 augusti 2009 närmare bestämt. Låt oss ta en liten (och då menar jag liten) titt på det evenemanget.


BJ Penn mot Kenny Florian är inte den intressantaste matchen på kortet. Visserligen är en titelmatch i UFC nuförtiden alltid en stor sevärdhet och borgar för spänning och fighters på högsta nivå. En titelfight i UFC kan sällan bli tråkig och ointressant (OK, Silva vs Leites i UFC 97 var ett snabbverkande sömnpiller och det finns garanterat fler exempel). Tyvärr är jag inte vidare förtjust i varken Penn eller Florian. Om jag måste välja mellan två onda ting hoppas jag att Florian vinner.


Årets hittills vassaste fight kommer att bli Anderson Silva mot Forrest Griffin. Om den matchen har jag redan skrivit.


Förutom ovan nämnda matcher ser UFC 101 inte mycket ut för världen. Resterande matcher påminner om ett stort underkort. Vad gör Sadollah vs Hendricks och Neer vs Pellegrino på ett huvudkort i UFC? Hela det preliminära kortet känns blekt och oinspirerande. Hoppas Kendall eller någon annan överraskar och sätter lite färg på detta, till största delen, anonyma fightcard.


Jag tror minsann att Affliction: Trilogy hade suttit fint nu på lördag.

Av TXS - 29 juli 2009 12:27


"Intrigant är den person som ingalunda tror på alla rykten men ändå vidarebefordrar dem." / Jacques Baumel.


Nu är cirkusen igång igen. Det första ryktet om att Fedor Emelianenko och UFC skulle göra gemensam affär dementerades givetvis mycket fort av M-1 Global. Nu står vi där, mitt i ovissheten, och kan bara vänta på Fedors respektive Whites presskonferenser. Presskonferenser som inte nödvändigtvis kommer att ge oss några slutgiltiga svar eller sanningar.


Självklart kan ryktet om Fedor och UFC stämma. Det vore jättekul för alla mma-fans. Det kan också vara en mer eller mindre kvalificerad gissning som är banbrytande om den stämmer, och som glöms ganska fort om den inte visar sig vara sann. Det kan vara någon nyhetstörstande reporters förhoppning att göra ett scoop genom att helt enkelt chansa. Det kan också vara lögn.


Det är lustigt hur fort dessa typer av rykten sprids och det är oroväckande hur "hemliga källor" kan få sådant genomslag i internetvärlden. Är detta början på en epidemi av ryktesspridning som vi ska vänja oss vid? Ska man börja ta för vana att hålla sig uppe till åtminstone 03.00 på natten för att inte missa nästa stora "nyhet"?

Av TXS - 29 juli 2009 01:52


Snart vet vi kanske! Både Fedor och Dana kommer att hålla presskonferenser inom kort. Fedor i morgon och Dana på fredag. Enligt vissa rapporter kommer Fedor och Dana att gå ut med riktigt intressanta nyheter. UFC + Fedor = sant??

Ovido - Quiz & Flashcards