UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under januari 2011

Av TXS - 6 januari 2011 21:00


Med Chael Sonnen på avbytarbänken för tillfället, får Nate "The Great" Marquardt möta Yoshihiro Akiyama på UFC 128.  


Marquardt behöver lite momentum i sin MMA-karriär efter två förluster på de tre senaste matcherna. I UFC 122 gjorde han en blek insats mot Yushin Okami och förlorade på decision. Vill han tillbaka till toppen i mellanvikt är det bara att gå in och köra över judokan "Sexyama".  

Av TXS - 6 januari 2011 17:09

  

Brandon "The Truth" Vera har fått sitt kontrakt med UFC rivet efter tre raka förluster i organisationen, mot Randy Couture, Jon Jones och nu senast mot Thiago Silva. Totalt slutade han på 7-6 i UFC. Han lär dock inte stå utan jobb särskilt länge om jag får gissa. 

Av TXS - 6 januari 2011 03:54


Det har hänt mycket intressant i MMA-svängen under den korta tid vi haft 2011. Mest spännande är förstås att Strikeforces tungviktsturnering nu blivit officiell. Vem hade kunnat tro att detta skulle bli verklighet? Det är dock bara att tacka och ta emot, samt be en liten bön om att inget oväntat dyker upp som kullkastar denna storslagna begivenhet.


Jacob Volkmann har fått besök av Secret Service på grund av ett uttalande han gjort i en intervju. I USA blir det stort pådrag om man hotar presidenten. Det fick Volkmann nu uppleva. Hela cirkusen verkar dock ha slutat lyckligt och fallet är avskrivet.


UFC fryser temporärt Chael Sonnens kontrakt på grund av alla problem som omgärdat den dopingavstänge fightern, bland annat pengatvätt. Sonnen ska nu få tid att skapa lite ordning och reda i sitt liv innan han börjar fightas igen. Huruvida Sonnens planerade match mot Yoshihiro Akiyama på UFC 128 blir av är ännu oklart.


Före detta lättviktsmästaren i WEC, Ben Henderson, har sin första UFC-fight inbokad. På UFC 129 möter han Mark Bocek (9-3 MMA, 5-3 UFC). Bocek var för övrig den som gav David Bielkheden respass ur UFC.      

Av TXS - 4 januari 2011 21:13

  


Det har kommit olika bud om Strikeforces tungviktsturnering de senaste dagarna. Nu verkar vi närma oss den slutgiltiga uppställningen. Alistair Overeem rapporteras ska möta Fabricio Werdum i en av kvartsfinalerna. Övriga matcher väntas bli:


Fedor Emelianenko vs Antonio Silva

Josh Barnett vs Brett Rogers

Andrei Arlovski vs Sergei Kharitonov


    

Av TXS - 4 januari 2011 08:53

  


Problemtyngde Chael Sonnen har sin första match på gång efter doping-avstängningen. Det talas om en uppgörelse mot snyggingen Yoshihiro Akiyama på UFC 128 den 19 mars. 


Hur Chael Sonnen ska komma på rätt köl igen återstår att se. Han kanske kan snacka sig ur alla bekymmer, som numera även inkluderar pengatvätt

Av TXS - 4 januari 2011 00:15

  

Jul- och nyårsfirandet är över. Lutfisk-mumsandet och julskinke-frosseriet (eller det överdrivna senapsgriljerade kålrots-kalasandet om man råkar vara vegetarian) ska nu bytas ut mot långa och ytterst plågsamma timmar på crosstrainern, trapp-maskinen eller löpbandet. Nu stoppar vi in UFC 125 i arkivskåpet. Det var en oväntat trevlig gala med den oavgjorda titelmatchen mellan Frank Edgar och Gray Maynard som klimax. 


Januari är en riktig skitmånad, åtminstone om man är en sommarmänniska som jag. Kallt, mörkt och jävligt. När jag blir mångmiljonär kommer jag att spendera november - mars i ett varmt och gästvänligt land. Februari är inte mycket bättre. Som tur är har vi den oemotståndliga tablån i UFC 126. Jag får så kallad ståpäls av att bara titta på den förträffliga uppställningen på huvudkortet: 


Anderson Silva vs Vitor Belfort

Forrest Griffin vs Rich Franklin

Jon Jones vs Ryan Bader

Jake Ellenberger vs Carlos Eduardo Rocha

Miguel Torres vs Antonio Banuelos


Det är naturligtvis på tok för tidigt att börja gräva i detaljerna, men det är ett av de starkaste arrangemangen på länge. Att galan skulle bli tråkig är ungefär lika osannolikt som att drottning Silvia någonsin kommer att lära sig att prata ordentlig svenska. Om jag gnäller en enda gång efter att ha sett UFC 126 kommer jag att byta fritidsintresse. Då ska jag sluta sluta med mitt enträgna och innehållslösa MMA-bloggande och börja virka strumpdockor istället. 


Utöver excellenta UFC 126 har vi "The Return of the Last Emperor" i februari. Förhoppningsvis får vi även se min gamla favorit Andrei Arlovski mot Affliction-förgöraren Josh Barnett under årets andra månad. Salivavsöndring på hög nivå. 

Av TXS - 3 januari 2011 21:51

  


Den efterlängtade tungviktsturneringen i Strikeforce är på gång. Så här ser troligen tre av de fyra kvartsfinalerna ut. 


Fedor Emelianenko vs Antonio Silva den 12 februari


Andrei Arlovski vs Josh Barnett den 12 februari


Fabricio Werdum vs Brett Rogers den 5 mars


Då återstår endast en kvartsfinal, och där borde vi rimligtvis få se Alistair Overeem mot någon ännu inte namngiven motståndare. Vem tror ni att det blir mot? Bobby Lashley, Sergei Kharitonov, Ray Sefo eller kanske högoddsaren Herschel Walker? Semifinaler och final kommer att hållas senare under året. Strikeforce kommer dessutom att köra två reservmatcher ifall någon i den ordinarie turneringen skulle bli skadad. Nu blir det tungviktsrally under februari/mars! Perfekt. 

Ovido - Quiz & Flashcards