UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 15 januari 2011

Av TXS - 15 januari 2011 22:26


Det har varit ganska lugnt på nyhetsfronten de senaste dagarna. Ett och annat matchrykte har dock sett dagens ljus. Det mest spännande är Wanderlei Silva som troligen möter Brian Stann under våren. "The Axe Murderer" har dragits med skador under en längre tid, men verkar snart vara redo för match.


Wanderlei har haft det jobbigt i buren de senaste åren. Förlusterna har hopat sig och Pride-glorian har hamnat på sniskan. I UFC har han totalt skrapat ihop fyra förluster och två segrar. Trots detta är han fortfarande en av de mest sevärda MMA-utövarna på UFC-touren. Kanske kan flytten till mellanvikt ge Wanderlei en nystart. Första matchen i 185 pounds slutade ju med vinst mot Michael Bisping på enhälligt beslut.


Brian Stann (10-3 MMA, 4-2 UFC) stod för något av en skräll i UFC 125 när han piskade upp Chris Leben. En seger mot Wanderlei Silva skulle innebära ett stort kliv framåt för Stann.


En annan kommande match i weltervikt är Nate Diaz mot Rory MacDonald på UFC 129. Jag skulle inte vilja vara i Diaz situation just nu. Han förlorade klart mot Dong Hyun Kim på UFC 125 och nu ska han möta relativt okände Mac Donald (10-1 MMA,   1-1 UFC). Det är långt till toppen nu för Nate Diaz, och det är dessutom massor av tuffa welterviktare som är betydligt hetare än honom för tillfället. Det blir en solklar måste-match för lill-Diaz på UFC 129.

Ovido - Quiz & Flashcards