UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 21 januari 2011

Av TXS - 21 januari 2011 23:16

  

Nu ser det ut att vara klart. Lättviktarna Clay Guida och Anthony Pettis möts i huvudmatchen av The Ultimate Fighter 13 den 4 juni. 


WEC-mästaren i lättvikt, Anthony Pettis, var lovad en titelchans mot vinnaren av Frank Edgar och Gray Maynard. Men i och med att den fighten slutade oavgjort, och kräver omedelbar returmatch, kunde Pettis antingen sitta och vänta eller ta sig an en ny dust. Räkna med att vinnaren mellan Guida och Pettis är näste man på tur att utmana om lättviktsbältet. 


Den ende som skulle kunna invända är möjligtvis George Sotiropoulos, om han imponerar och segrar mot Dennis Siver på UFC 127 förstås. 

Av TXS - 21 januari 2011 22:21


Den som sist besegrade Alistair Overeem i en MMA-match var Sergei Kharitonov. Detta inträffade 2007 i K-1 Heroes. På den tiden hade Overeem inte hunnit skörda frukterna av sin superbulkdiet, bestående av hästkött och gud vet vad mer. Nu är båda killarna med i Strikeforces kommande tungviktsturnering. 


Sergei Kharitonov (17-4 MMA) har varit med länge och mött flera stora namn. Bland annat har han fightats mot Alistair Overeem inte mindre än två gånger, och vunnit en match och förlorat en. Kharitonov är ändå något av en doldis och helt klart en dark horse i kommande turnering. Vem vet, kanske får vi en Strikeforce-final och en tredje match mellan Overeem och Kharitonov? 


    

Ovido - Quiz & Flashcards