UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 8 januari 2011

Av TXS - 8 januari 2011 10:45


Den senaste veckan har varit något av en fest för alla oss som älskar MMA. Mängder av sannolika matchbokningar har offentliggjorts, både i UFC och i Strikeforce. De flesta i tungvikt och i lätt tungvikt. Den senaste i raden av sympatiska matchningar är Matt Hamill mot Phil Davis på UFC 129. Två skickliga brottare där Davis förmodligen är den som har bäst vind i seglen just nu. "Mr Wonderful" minns vi med fasa från UFC 112, där han submittade vår egen Alexander Gustafsson med en anaconda-strypning.    


I och med matchen mellan Matt Hamill och Phil Davis på UFC 129, har vi nu samtliga 205-poundare av betydelse inplanerade för action under vintern och våren: 


UFC 126 - Jon Jones vs Ryan Bader

UFC 126 - Forrest Griffin vs Rich Franklin

UFC 127 - Alexander Gustafsson vs James Te Huna

UFC 128 - Shogun Rua vs Rashad Evans

UFN 24 - Tito Ortiz vs Antonio Rogerio Nogueira

UFC 129 - Randy Couture vs Lyoto Machida

UFC 130 - Rampage Jackson vs Thiago Silva  

Av TXS - 8 januari 2011 03:08


Herregud vilken trevlig kväll och natt. Först kom nyheten om Frank Mir mot Roy Nelson, och nu verkar det som att vi även får se Quinton "Rampage" Jackson mot Thiago Silva på UFC 130. 


Rampage vs Thiago Silva är i det närmaste en perfekt matchning. De har liknande fightingstil och de har båda besegrat Keith Jardine samt förlorat mot Rashad Evans under de senaste två åren.


Rampage vann sin senaste fight mot Lyoto Machida på split decision i UFC 123. Thiago Silva besegrade som bekant Brandon Vera för en vecka sedan.


UFC 130 har tagit ordentlig form, och även om inga mathcer är officiella så ser det ut att bli en jäkla trevlig fest under sista helgen i maj.


Frankie Edgar vs Gray Maynard 3
Rampage Jackson vs Thiago Silva
Frank Mir vs Roy Nelson
Thiago Alves vs Rick Story
Stefan Struve vs Travis Browne

Ovido - Quiz & Flashcards