UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 28 januari 2011

Av TXS - 28 januari 2011 21:48

  


Joe "Daddy" Stevenson har haft det kämpigt de senaste åren. En gång i tiden gick han titelmatch i lättvikt mot B.J Penn, men nu handlar Stevensons karriär mest om att överleva i UFC. Med två raka förluster i bagaget (mot George Sotiropoulos och Mac Danzig) har han den berömda kniven mot strupen. 


Den 3 mars fightas Joe Stevenson mot gamle WEC-kämpen Danny Castillo. Galan heter UFC Live: Sanchez vs Kampmann (även kallad UFC on Versus 3). Fyrabarns-pappan är i stort behov av en seger, annars tror jag att det blir knatteligan för Stevenson. 

Av TXS - 28 januari 2011 21:33

  

Den forne tungviktsmästaren i UFC, Tim Sylvia, går en match i natt på Titan Fighting Championship 16 mot gamle TUF-deltagaren Abe Wagner. Sylvia har skrapat ihop fyra raka segrar sedan den något pinsamma 9-sekunders förlusten mot boxaren Ray Mercer. Om vissa gamla tungviktare har en tendens att gå ner i vikt så gör Sylvia tvärtom. Inför nattens gala vägde han in på 311 pounds eller drygt 141 kilo. Är det någon som tror att vi får återse honom i UFC i framtiden? 

Av TXS - 28 januari 2011 04:46

     

Det har varit mycket snack om huruvida Brock Lesnar har erfarenheten och mångsidigheten som krävs för att bli en bra coach i The Ultimate Fighter 13. Den diskussionen är egentligen bara tramsig och det har jag klargjort tidigare. Team Brock Lesnar kommer att klara sig alldeles utmärkt, det törs jag lova. Så här ser Lesnars team ut:


Erik Paulson. En veteran inom MMA och skicklig på submission wrestling.

Greg Nelson. Erfaren coach med bred kompetens.

Marty Morgan. Lesnars huvudtränare och specialiserad på brottning.

Rodrigo Medeiros. Meriterad jiu-jitsu-utövare.

Peter Welch. Har tidigare varit boxningscoach till Kenny Florian.

Luke Richardson. Tränare i styrka och kondition.

Av TXS - 28 januari 2011 04:25


Det är nu klart att Strikeforce: Overeem vs Werdum kommer att gå den 9 april. Scott Coker bekräftade uppgifterna igår. Någon plats för galan är ännu inte bestämd. Förutom Overeem vs Werdum får vi även se Josh Barnett mot Brett Rogers samt eventuellt en titelmatch i lättvikt mellan Gilbert Melendez och Tatsuya Kawajiri.    

Av TXS - 28 januari 2011 04:07

   

Natten mellan lördag och söndag är det dags för Strikeforce: Diaz vs Cyborg. En gala som kommit lite i skymundan av de stora schabraken som väntar i februari, trots att det står två bälten på spel. Huvudkortet ser riktigt gemytligt ut. Förutom titelmatcherna ska det bli spännande att se hur BJJ-specialisten Roger Gracie (3-0 MMA) har utvecklats.


Sedan har vi märkligt överhypade Herschel Walker som går sin andra MMA-match. Killen, eller gubben ska vi väl säga, är 48 år och får mer uppmärksamhet än vad han förtjänar. Jag begriper fortfarande inte vad som är grejen med Walker. Vi får väl se hur det går i helgen. Hans motståndare, Scott Carson, är ju inget namn som klingar särskilt bekant.


Huvudkortet

Nick Diaz vs Evangelista "Cyborg" Santos - Titelmatch i weltervikt

Ronaldo "Jacaré" Souza vs Robbie Lawler - Titelmatch i mellanvikt

Herschel Walker vs Scott Carson - Tungvikt

Roger Gracie vs Trevor Prangley - Lätt tungvikt

Ovido - Quiz & Flashcards