UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 11 januari 2011

Av TXS - 11 januari 2011 23:52

    

Det är äntligen klart, och jag måste säga att det blev något av en överraskning. Brock Lesnar och Junior dos Santos blir coacher för The Ultimate Fighter 13. Detta innebär att de båda möts efter seriens slut, troligen på UFC 131 i juni. De kommer inte att göra upp om interim-titeln i tungvikt. Däremot får vinnaren av Lesnar och dos Santos möta mästaren Cain Velasquez, när han tillfrisknat från axelskadan. 


Men vänta, det här var ju jättekul. Lesnar är tillbaka och det är väl fantastiskt? Jag saknar honom. Så är det. Vem faan ska då Shane Carwin ska möta om han ska fightas på UFC 131? Det kan väl inte vara så illa att han ska möta Ben Rothwell? Det vore uppslitande och olämpligt. Vi får väl hoppas att det blir Big Nog, som förhopp-ningsvis återhämtat sig från skador vid det laget. 

Av TXS - 11 januari 2011 23:29

  

På UFC Fight Night 24 den 26:e mars blir det Nam Phan vs Leonard Garcia 2. Första matchen mellan de båda fjäderviktarna i TUF 12-finalen slutade med ett omdiskuterat domslut där Garcia vann på split decision. Nu får vi uppföljaren, och det är naturligtvis upplagt för dramatik, tempo och en jäkla massa frustande och pustande. Sevärt blir det garanterat igen. 

Av TXS - 11 januari 2011 12:33

  


Anthony Pettis blev den siste att erövra lättviktsbältet i World Extreme Cagefighting efter att ha slagit Ben Henderson i WEC 53. I den matchen passade han för övrigt på att visa upp sina övernaturliga färdigheter när han bjöd på årets spark. Nu var det tänkt att Pettis skulle möta vinnaren av Edgar och Maynard, men den matchen slutade ju som bekant oavgjort och Pettis vill inte sitta och rulla tummarna i flera månader. 


Det var nog många lättviktare i UFC som ville ha chansen att möta Pettis, nu när UFC absorberat WEC. Clay Guida verkar ha dragit vinstlotten och en match mellan de båda är planerad till UFC 130 eller UFC 131.


Rutinerade Clay Guida har tre raka segrar i UFC och jobbar sig sakta men säkert uppåt i 155-divisionen. En seger över Anthony Pettis skulle tveklöst göra Guida till en titelaspirant. 

Ovido - Quiz & Flashcards