UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 29 januari 2011

Av TXS - 29 januari 2011 23:45

  

Nattens bästa fight

Titelmatchen mellan mästaren Ronaldo "Jacaré" Souza och utmanaren Robbie Lawler i mellanvikt. Klassisk striker vs grappler-uppgörelse. Om Jacaré är dum nog att ta rollen som slagpåse blir det en kort dust. Lawler har fina händer men saknar finessen som krävs för att bli riktigt stor. Jacaré bör, som alla förstår, ta ner fighten på marken och leta submissions. Tempo, vilja och jag tror även att vi får ett riktigt fint avslut.


Nattens tråkigaste fight:

Titelmatchen i weltervikt mellan Nick Diaz och Evangelista "Cyborg" Santos. Båda två kan snickra ihop en sjysst MMA-fight, men Diaz är snäppet bättre på allt. Framförallt är han mer taktiskt. Detta kommer tyvärr att leda till en ganska trist decision-seger för cannabis-liberale Diaz. 


Nattens mest hypade fighter

Herschel Walker är en mycket framgångsrik före detta amerikansk fotbollsspelare. Dessutom måste han vara något av ett PR-geni, för han syns tamejfaan överallt. I sin första och enda MMA-match såg han oväntat stark ut på mattan. Tekniken är kanske inte Gracie-ren, utan den handlar mer om fysiska attribut. Stående har han troligen fler hål än ett genomsnittligt durkslag. Mot okände Scott Carson (4-1 MMA) blir det antagligen någon form av TKO-seger, och mediahysterin fortsätter. 


Nattens mest svårtippade match

Roger Gracie är väl så meriterad det går att bli inom jiu-jitsun. Hans MMA-record är 3-0, men tyvärr fightas han för sällan. Vilken gameplan Gracie kommer att använda blir aldrig någon 10.000 kronors-fråga. Trevor Prangley (23-6 MMA) har ett par fina segrar på sin meritlista. Senast slog han Keith Jardine, om än mycket knappt. Det kan gå hur som helst. Om jag måste tippa sätter jag en femma på Gracieklanens största hopp inom MMA just nu.


Av TXS - 29 januari 2011 14:38


Jag tycker ganska synd om Tim Sylvia just nu. Han är alldeles för tung, orörlig och rädd. Hakan är inte riktad åt det håll den borde vara. Det ser helt enkelt riktigt bedrövligt ut. Man har svårt att tro att Tim Sylvia vann med en huvudspark i UFC 54 när man ser nattens fight. UFCs oktagon är nu ljusår bort. Det är troligen dags att lägga handskarna på hyllan för den gamle tungviktschampen. 

Ovido - Quiz & Flashcards