UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 9 januari 2011

Av TXS - 9 januari 2011 16:03

   Photo: MMA Fighting

Jason "Mayhem" Miller visar respekt mot Kazushi Sakuraba. Detta efter att Miller submittat den japanske legenden med en armtriangel i Dream 16. 

Av TXS - 9 januari 2011 09:51

  

Det har varit oklart hur tungviktsturneringen i Strikeforce kommer att fungera, och när eventuella bälten står på spel? Spekulationerna har gått fram och tillbaka i olika forum. Nu försöker Scott Coker bringa lite klarhet i ärendet. 


"Målet är att Alistair ska sätta bältet på spel mot Fabricio Werdum. Om Werdum vinner så måste han sätta bältet på spel i nästa match, och i slutändan kommer vi att ha en mästare."


Problemet för Strikeforce just nu är att försöka få alla matcher i hela turneringen att vara fem ronder. Eftersom bältet står på spel i såväl kvartsfinal, semifinal och final, så är det mest rättvist att alla åtta deltagare går matcher om fem ronder. Om det blir så är upp till idrottskommissionerna där varje deltävling hålls. 


De första två kvartsfinalerna är planerade till den 12 februari. Då möts Fedor och Antonio "Bigfoot" Silva samt Andrei Arlovski och Sergei Kharitonov. De två resterande kvartsfinalerna (Overeem vs Werdum och Barnett vs Rogers) väntas äga rum i april. Semifinalerna kommer senare och om cirka åtta månader blir det stor final. Någon gång i oktober-november alltså.


Sedan kan man givetvis diskutera hela strukturen på turneringen, och att Fedor och Overeem verkar få mötas redan i semifinal, om de vinner sina respektive kvarts-finaler förstås. Smart eller inte av Strikeforce? Döm själva.  


  

Ovido - Quiz & Flashcards