UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under januari 2011

Av TXS - 19 januari 2011 19:30

          
          

Nää, nu var det länge sedan man fick sätta tänderna i en riktigt saftig MMA-gala. Jag börjar bli abstinent. Som tur är har vi högintressanta UFC 126, UFC 127 samt Strikeforce: Fedor vs Silva i februari. Dessutom dyker Strikeforce: Diaz vs Cyborg upp i slutet av januari. Den som gråter sig till sömns med dessa galor i åtanke bör snarast uppsöka närmaste psykdoktor.  


Först ut, som en liten aptitretare, är dock UFC: Fight for the Troops 2. Nu på lördag smäller det i Fort Hood, Texas. Följande matcher bör man hålla ett extra öga på: 


Evan Dunham vs Melvin Guillard. Framtidslöftet Dunham (11-1 MMA, 4-1 UFC) råkade visserligen ut för en mycket knapp split decision-förlust senast mot Sean Sherk, men det var verkligen på det berömda håret. Nu ska han ta sig an kvicke sluggern Melvin Guillard. Det blir en lättviktsmatch där vinnaren kan se sig själv som en av de tio bästa i UFC, och därmed en contender. 


Min ögonsten Matt "Meathead" Mitrione möter trötte Tim Hague. Hague (12-4 MMA, 1-3 UFC) har blivit sparkad ur UFC två gånger tidigare på grund av undermåliga prestationer. Jag begriper inte varför han får en tredje chans, men jag är tyvärr inte MMA-allsmäktig. För en gångs skull är Meathead favorit till segern. Vinner Mitrione har han 4-0 i UFC! Jag påstår inte att han kan utmana de bästa i tungvikt, men det vore sanslöst roligt om han skulle lyckas. 


TUF-deltagaren Cody McKenzie är giljotinstryparen från Alaska. Nu möter han rutinerade Yves Edwards. Jag tror inte på McKenzie i det långa loppet, men jag lovar att garva den sk. läppen av mig om han vinner på guillotine choke igen. 


  






Av TXS - 19 januari 2011 11:02

   Quentin Tarantino har inget med detta inlägg att göra


Jag har på eget bevåg utsett världens i särklass sämsta tv-program. Det är ett program som är så urbota dåligt att man bara vill lägga sig ner och gråta. Eller slänga ut tv:n genom fönstret. Begreppet uselhet får en helt ny innebörd när man bevittnar detta lågvattenmärke inom television. 


Jag talar naturligtvis om TV4 Sports "Monster knockouts". Har ni sett det? Om inte, så släng för guds skull inte bort 35 minuter av ert liv. Det är ett epilepsi-framkallande, intelligensbefriat hån som aldrig borde ha producerats. "Monster knockouts" får det gamla "Robot Wars" att framstå som en cinematiskt mästerverk. Så här låter programbeskrivningen: 


"Amerikanskt sportprogram från 2010. Här visas de snabbaste och mest spektakulära knockouterna inom boxning, MMA och andra kampsporter. Man visar klipp med legendarer som till exempel Mike Tyson, Lennox Lewis och Oscar de la Hoya."


Det kan på förhand låta som ett småtrevligt sätt att fördriva småtimmarna, men ack så fel man kan ha. Jag brukar (med lite god vilja) kunna se det mesta på tv, men "Monster knockouts" går bara inte att titta på. I första reklampausen var jag tvungen att ge upp. Mitt huvud höll på att krackelera.


Jag begriper inte hur TV4 Sport resonerade när de lade detta fiasko i tv-tablån? Det är knappast några åttaåringar som är uppe på natten och tittar. Tror dom på allvar att vi som brukade se UFC Unleashed och The Ultimate Fighter också ska gilla "Monster knockouts"? Det känns som en total idiotförklaring av alla som verkligen uppskattar seriös kampsport. 

Av TXS - 19 januari 2011 08:22

  

Strikeforce kommer att stå för 2011-års största projekt. Att ro den åtta man starka tungviktsturneringen i land kommer inte att bli lätt. Men det kommer att bli olidligt spännande och underhållande. För att visa vilken stor grej detta är, har Strikeforce knåpat ihop en alldeles egen site för tungviktsturneringen. 


  

Av TXS - 18 januari 2011 03:53


Under december var Fedor på träningsläger i Kislovodsk (Ryssland) inför matchen mot Antonio "Bigfoot" Silva. Den 12 februari möts de båda i kvartsfinal i Strikeforces tungviktsturnering. En liten kaffepaus måste man ju få ta, eller är det varm choklad han dricker? Eller är det...näää.



Kolla! Solen skiner faktiskt i Ryssland. Då var den myten spräckt.



 

Vad den här övningen går ut på är ännu oklart? Fedor lyckas dock med konststycket att vara totalt livsfarlig samtidigt som han ser oerhört fryntlig och godhjärtad ut. Han har ett milt och kristet utseende helt enkelt. En kille man skulle kunna tänka sig att ta några glas med.


Massor av trevliga och roliga Fedor-bilder hittar du här.

Av TXS - 17 januari 2011 23:23


Mauricio "Shogun" Rua pryder omslaget på senaste numret av UFC Magazine. Det är inget konstigt med det. Däremot är UFCs papperstidning något som jag helt och hållet missat. För något år sedan hörde jag talas om denna grej, men min lilla hjärna måste ha varit i någon form av vegetativt tillstånd då.


UFC Magazine måste jag kolla upp. Finns blaskan hos den lokala tidningshandlaren tro? Det kanske inte är något man läser till frukosten, men varför inte på flyget eller en lökig söndagseftermiddag?   

Av TXS - 16 januari 2011 08:35

  

UFC-föredettingen "The Dean of Mean" Keith Jardine har en ny match inplanerad. Den 4 mars möter Jardine en kille som heter Aaron Lofton i Maximum Fighting Championship. Vad som händer därefter vet ingen. Jardine själv är dock säker på vad han vill uppnå: 


"Mitt mål är att komma tillbaka till toppen i UFC. Just nu försöker jag samla på mig några segrar och komma tillbaka så fort jag kan. Jag gick från att fightas i UFCs huvudmatch inför 15.000 åskådare, till att gå en huvudmatch inför mindre än 100 människor. Men nu är jag på väg tillbaka. Jag ska ta mig till toppen, och det kommer att bli en fantastisk historia när det händer."


Jag kommer att följa Keith Jardine hur det än går. Troligen blir det ohyggligt tufft att ta sig tillbaka till UFC-toppen. Först och främst måste han vinna några matcher till, och sedan måste han få nytt förtroende av Dana White. Det blir en lång och besvärlig resa. Jag håller, som alltid, tummarna för Keith Jardine. 


Keith Jardines fem senaste matcher:


Vinst mot Francisco France på enhälligt beslut i Nemesis Fighting

Förlust mot Trevor Prangley på delat beslut i Shark Fights 13

Förlust mot Matt Hamill på majoritetsbeslut i TUF 11-finalen

Förlust mot Ryan Bader på K.O i UFC 110

Förlust mot Thiago Silva på K.O i UFC 102

Av TXS - 15 januari 2011 22:26


Det har varit ganska lugnt på nyhetsfronten de senaste dagarna. Ett och annat matchrykte har dock sett dagens ljus. Det mest spännande är Wanderlei Silva som troligen möter Brian Stann under våren. "The Axe Murderer" har dragits med skador under en längre tid, men verkar snart vara redo för match.


Wanderlei har haft det jobbigt i buren de senaste åren. Förlusterna har hopat sig och Pride-glorian har hamnat på sniskan. I UFC har han totalt skrapat ihop fyra förluster och två segrar. Trots detta är han fortfarande en av de mest sevärda MMA-utövarna på UFC-touren. Kanske kan flytten till mellanvikt ge Wanderlei en nystart. Första matchen i 185 pounds slutade ju med vinst mot Michael Bisping på enhälligt beslut.


Brian Stann (10-3 MMA, 4-2 UFC) stod för något av en skräll i UFC 125 när han piskade upp Chris Leben. En seger mot Wanderlei Silva skulle innebära ett stort kliv framåt för Stann.


En annan kommande match i weltervikt är Nate Diaz mot Rory MacDonald på UFC 129. Jag skulle inte vilja vara i Diaz situation just nu. Han förlorade klart mot Dong Hyun Kim på UFC 125 och nu ska han möta relativt okände Mac Donald (10-1 MMA,   1-1 UFC). Det är långt till toppen nu för Nate Diaz, och det är dessutom massor av tuffa welterviktare som är betydligt hetare än honom för tillfället. Det blir en solklar måste-match för lill-Diaz på UFC 129.

Ovido - Quiz & Flashcards