UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2010

Av TXS - 26 oktober 2010 17:18

     Photo: UFC.com 

"I am going to pull out of the fight with Roy Nelson. As many of you know I have been having some back pain. I had an MRI yesterday and I have some damage that may really require surgery. If the doctors do not have to perform surgery then I will be out 8-12 weeks. If they do have to perform surgery I do not know how long I will be out of action ... I owe myself, I owe my fans the best show I can give them. I need to get healthy." Från Shane Carwins hemsida via mmamania


Tråkigt. Mycket tråkigt. Vi får hoppas att Carwins ryggskada inte håller honom borta från oktagonen alltför länge. Han behövs i UFC:s tungviktsdivision.  



Av TXS - 26 oktober 2010 05:29


UFC och Dana White tror att de inom några månader kommer att sluta avtal med något TV-bolag och därmed nå ut till en miljard hushåll. Planerna på expansion fortsätter med oförminskad styrka. Under våren 2011 siktar UFC även på att hålla galor i Australien, Abu Dhabi och Toronto.


Matt Hughes är delvis missnöjd med Joe Rogans kommenterande av UFC-matcher. Hughes skrattar till och med åt Rogan ibland och skulle gärna se en kommentator som har verklig oktagonerfarenhet.   


Dana White säger att Matt Hamill troligen får möta en topp tio-rankad fighter nästa gång. Jag säger lycka till.


Före detta mellanviktsmästaren i WEC och Pride Bushido-veteranen, Paulo Filho, gick en match i helgen mot okände Marcos Rogerio de Lima. Galan hette First Class Fight 5. Filho åkte på sin andra förlust i karriären och har nu 20-2 i matcher. Segrar mot bla. Murilo Rua och Chael Sonnen finns på meritlistan.


Wanderlei Silva har inte fightats sedan i februari på grund av knäskada. Då vann han mot Michael Bisping på enhälligt beslut. Nu vill Wanderlei möta misstänkte rattfylleristen Chris Leben. "The Crippler" ska dock ta sig förbi Brian Stann i UFC 125 först.     

Av TXS - 26 oktober 2010 03:33

Photo: UFC.com 

Jag tror banne mig att det är dags att lägga UFC 121 till handlingarna. Jag är fortfarande skakad över Cain Velasquez fenomenala insats mot Brock Lesnar. Det är lite för tidigt att börja fundera kring Velasquez nästa fight mot Junior dos Santos, men den spontana känslan är att vi nu fått en mästare som kommer att bli mycket svårslagen. dos Santos har onekligen slipade och resoluta boxningskunskaper, men hans markgame har vi inte sett mycket av hittills. Det är svårt att se hur han ska kunna räcka till mot den vidunderligt komplette Cain Velasquez. Brock Lesnar då? Jag tror att det bästa för honom är att fightas igen så snart som möjligt. Så fort hans sargade ansikte läkt ihop. Att dra sig undan och jaga villebråd i de djupa skogarna löser ingenting. Med lite intensiv boxningsträning så blir det här bra.  


Titos Ortiz framtid är oviss, men nog lutar det åt avsked om man tolkar Dana Whites uttalanden. Det räcker nu Tito. Matt Hamill går en bister framtid till mötes om han inte förfinar sina kunskaper. Jake Shields får sannolikt nästa titelfight mot GSP, och slipper han cutta 20 pounds på ett dygn kan han säkert bjuda på hyfsat motstånd. Hela vägen räcker det knappast. Kampmann lär vi snart återse mot högrankat motstånd. Diego Sanchez är ett spännande wildcard i weltervikt. Likaså Paulo Thiago. Brendan Schaubs aktier steg rejält i lördags. Det finns outforskad potential hos "The Hybrid". Gonzaga har anledning att börja oroa sig för framtiden. Han såg mossig ut.


Om knappt tre veckor är det dags igen. 13:e november går UFC 122 i Oberhausen, Tyskland. Det är ett av de blekaste korten i mannaminne. Förutom huvudmatchen mellan Nate Marquardt och Yushin Okami är galan ett enda stort underkort. Tråkigt att UFC inte kan åstadkomma bättre när de väl kommer till Europa. Nåväl, i och med UFC 121 fick vi tack och lov action och glänsande prestationer som räcker länge.    

Av TXS - 25 oktober 2010 13:33

  

Det här med att skapa rankinglistor är alltid fängslande men samtidigt väldigt svårt. Vad bygger i så fall en rättvis ranking på och hur undviker man subjektiva åsikter? Går det överhuvudtaget att utforma en helt sanningssägande ranking? Förmodligen inte. Allt hänger på vilka faktorer man väljer att ta hänsyn till, och hur man skattar dessa faktorer. Fight! Magazine har gjort ett försök att ranka MMA-fighters med hjälp av ett datoriserat system som ska vara helt fritt ifrån personliga värderingar. Exakt hur det systemet är uppbyggt framgår tyvärr inte, men det är lite intressant att se rankingen ändå. 


1. Cain Velasquez

2. Fedor Emelianenko

3. Fabricio Werdum

4. Alistair Overeem

5. Brock Lesnar

6. Josh Barnett

7. Junior dos Santos

8. Shane Carwin

9. Frank Mir

10. Antonio Silva


Man kan diskutera inbördes ordning och respektive fighters placering i evigheter, men jag undrar hur sjutton Antonio "Bigfoot" Silva har lyckats ta sig in på listan? I övrigt kan man uppmärksamma att det är fem fighters från UFC och fem från Strikeforce. Rättvist?   

Av TXS - 25 oktober 2010 09:03

  

Lorenzo Fertitta, en av UFC:s ägare, vill se en superfight mellan GSP och Anderson Silva. Vem vill inte det?


"Det är förmodligen den fight jag helst av allt vill se. GSP måste slå Koscheck och Silva måste slå Vitor Belfort. Om det blir så är chanserna stora att vi får se GSP vs Silva, förmodligen någon gång nästa sommar.


Det har snackats länge om denna drömmatchning. Snart har både St-Pierre och Silva fullständigt rensat ut respektive division och vad finns det då kvar för alternativ? Eftersom de fightas i olika divisioner, weltervikt respektive mellanvikt, är väl frågan hur de ska komma överens om en lämplig viktklass. Ska GSP gå upp, ska Anderson gå ner eller blir det en catch weight-fight någonstans däremellan? Och den kanske intressantaste frågan: vem skulle vinna?


Av TXS - 25 oktober 2010 08:42

   Photo: Foxsports.com

Av TXS - 25 oktober 2010 00:15

Photo: UFC.com  


Alla har vi väl sett matchen vid det här laget. Det var en uppvisning av stora mått från Cain Velasquez sida. Han är verkligen MMA-kompatibel den killen. Cain slog ner Brock, Cain tog ner Brock och Cain malde ner Brock. Det ser så enkelt ut när snubben slåss, och så är det ju med geniala idrottsmän. Cain Velasquez gjorde precis som han skulle när han väl hamnade under Lesnar i början av matchen; snabbt som satan upp på fötter igen. I och med detta tappade säkerligen Lesnar en del momentum. Sedan blev det Brown Pride show. Han gjorde rätt i de lägen där Carwin misslyckades. Superlativen tar lätt slut när man ska beskriva Cain Velasquez. Det var en unik bedrift, utan att för den skull vara en bragd. Vi visste hur bra Cain kan prestera. Nu väntar Junior dos Santos...

 

Brock Lesnars gameplan var som väntat att gå till rasande attack och försöka avgöra tidigt. Brocks initiala anfall var inte ofarliga, utan det var Velasquez som skickligt neutraliserade dem. Där och då brände Brock också en hel del av sitt krut. Det måste dessutom ha varit frustrerande att inte kunna komma åt den smidige Velasquez. När Brock själv blev anfallen visade han återigen sin oförmåga att ta smällar i ansiktet. Han vände bort blicken och skyddade sig för glatta livet. Han har inte råd att bli så passiv. Troligen handlar det om orutin. Sedan snubblade Brock runt i buren, tog en massa stryk, blev ordentligt cuttad och till sist tillintetgjord. Det var jobbigt att se. Jag lider med den tidigare mästaren.

 

Vem Brock Lesnar får möta nästa gång kan man bara spekulera kring. Det kan bli vinnaren mellan Carwin och Nelson, det kan bli Big Nog, det kan bli en tredje fight mot Frank Mir, det kan bli någon av TUF-uppstickarna och det kan bli dos Santos, om dos Santos förlorar mot Cain. Nää, nu hyllar vi den nye tungviktsmästaren Cain Velasquez!

 

    

Av TXS - 24 oktober 2010 21:22


   Photo: UFC.com

 

Tito Ortiz vs Matt Hamill

Jaha, hur ska man analysera detta utan att vara sarkastisk? Jag förstår inte varför Matt "The Hammer" Hamill boxas hela tiden? Han är inte särskilt duktig på just den biten. Han borde satsa på nedtagningar och brottning som han sägs behärska. Hamill har ingen skärpa, ingen finess och ingen precision. Jag tycker inte att han utvecklas. Ändå vinner han på enhälligt beslut mot Tito Ortiz.

 

Tito Ortiz gjorde förmodligen så gott han kunde. Han testade lite sparkar, men annars var det dåligt med uppfinningsrikedom. Han fightades helt okej och på den nivå han befinner sig nuförtiden. Det blir nog inte bättre än såhär. Jag vill inte se Tito i några fler UFC-uppdrag. Han är en stor ex-mästare och borde hitta något annat sätt att hävda sig på.

 

Gabriel Gonzaga vs Brendan Schaub

En till synes gammal och plattfotad Gonzaga är ingen vacker syn i oktagonen numera. Han får inte ut någonting. Visst är han fortfarande farlig om han träffar sin motpart med slag eller sparkar, men det är de flesta. Det gäller just att träffa. Om han någonsin haft en spetskompetens så är den som bortblåst vid det här laget.

 

Brendan "The Hybrid" Schaub visade däremot riktigt fina takter. Jag hade ordentligt fel i mina predictions. En lång snärtig jabb, hyfsade kombinationer, taktisk känsla och fysiska förutsättningar. Tungviktsdivisionen är inte så kompakt bakom "de fyra stora", Velasquez, dos Santos, Lesnar och Carwin. Brendan Schaub kan mycket väl bli en kraft att räkna med i mellanskiktet. Nu vill han möta Frank Mir och varför inte? Troligare är väl kanske att han får mäta sina krafter mot Jon Madsen, som också vann en imponerande seger mot Gilbert Yvel i UFC 121. Eller kanske Matt Mitrione? Både Schaub, Madsen och Mitrione är ju gamla TUF 10-deltagare och UFC brukar ju gilla att sätta ihop sådana matcher.   


Ovido - Quiz & Flashcards