UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2010

Av TXS - 28 oktober 2010 18:23

Av TXS - 28 oktober 2010 16:47

  

Säsong 12 håller hyfsad kvalité och är så där lagom spännande att följa. Det är ovanligt lite trams och istället många träningssekvenser. Visserligen kan Koscheck inte låta bli att retas med en manlig sjuksköterska, men vi känner ju till Koschecks barnsliga sidor vid det här laget. Annars anser jag att GSP som person är den stora vinnaren så här långt. Han är ödmjuk och spar på krutet till UFC 124 den 11:e december. 


Vi fick se coachernas utmaning i detta avsnitt. Baseball. GSP, som aldrig hållit i ett baseballträ förut, förlorade givetvis. Annars var det dags för sista fighten i grundomgången mellan Dane Sayers och Sako Chivitchian. Det blev en mellanfight med mycket clinchande och brötande. Ingen bottenmatch men inte heller någon större fest. Chivitchian slutade som segrare på enhälligt beslut. De båda coacherna fick också i uppgift att ta ut säsongens wildcards och det blev till slut två killar från Team Koscheck: Aaron Wilkinson och Marc Stevens. Dessa möts i nästa avsnitt. 


  

Av TXS - 27 oktober 2010 21:21

  

Patrick "The Predator" Cote får inte längre fightas i UFC. Jag hade mina aningar redan innan matchen mot Tom Lawlor i UFC 121. Cote har nu tre raka förluster i UFC; mot Anderson Silva, Alan Belcher och Tom Lawlor. Matchen mot Silva i UFC 90 gällde mellanviktsbältet och man skulle kunna tro att det var tillräcklig för att få stanna i UFC under överskådlig framtid. Njet. Totalt har Cote skrapat ihop 4-7 i UFC och det räcker inte långt i dagens tuffa verklighet. 

Av TXS - 27 oktober 2010 16:43

  

UFC:s welterviktare Jake Ellenberger (23-5 MMA, 2-1 UFC) har kört igång en kampanj mot Jake Shields. Det är hårda, men stundtals komiska saker som sägs. "Du är lika spännande att titta på som en kastrull med potatismos som kallnar". Inte så illa. Ellenberger har två raka segrar mot Mike Pyle och John Howard och har sett riktigt vass ut på sistone. Vi får se vad den här angreppsstrategin leder till? 

Av TXS - 27 oktober 2010 09:47


Quinton "Rampage" Jackson ska möta Lyoto "The Dragon" Machida i UFC 123 den 20:e november. Rampage är inte sig själv längre. Han är åtminstone inte den brutala, sergervissa MMA-fighter vi minns från Pride och delar av hans UFC-karriär. Vad hände med inspirationen och ilskan? Försvann den i samband med att han började leka skådespelare i Hollywood? Rampage (30-8 MMA, 5-2 UFC) verkar se det här med fighting som ett jobb man måste gå till, trots att man inte gillar det. Enbart för att tjäna pengar. Den apatiska attityden bådar inte gott inför uppgörelsen med "The Dragon". Med den inställnigen kommer han att bli krossad av den tekniske och rörlige Lyoto Machida.  

Av TXS - 27 oktober 2010 01:31


Brock Lesnar stängs av från allt vad burslagsmål heter i 180 dagar. Detta efter att ha mött hårdhänte Cain Velasquez i UFC 121. Tiden kan dock komma att förkortas efter utlåtande från en ögonspecialist. Som plåster på såren inkasserar Lesnar 400.000 dollar för sitt deltagande i lördagens titelfight. Därmed får han klart bäst betalt i UFC 121. Två i löneligan är Cain Velasquez som får 200.000 dollar plus knockout-bonus på 70.000 dollar.


Mirko Cro Cop vill möta Roy Nelson i UFC 125, nu när Shane Carwin måste stå över på grund av ryggskada. Det är ju inte helt osannolikt att det blir så, även om jag tycker att det hade varit roligare att se t.ex Frank Mir som ersättare för Carwin.


Dana White bekräftar nu att vi kommer att få se Jon "Bones" Jones mot Ryan "Darth" Bader i UFC 126. Skönt. Ett tag lät det som att matchen kanske inte skulle bli av. Ska Bader verkligen kunna stoppa topprospektet Jon Jones? Det blir en av vinterns höjdpunkter.


Vinnaren mellan Nate Marquardt och Yushin Okami kommer att få en chans på titeln i mellanvikt. Om det blir mot Anderson Silva eller Vitor Belfort återstår att se. Det låter väl ganska rimligt? Jag ser inga andra potentiella utmanare just nu.


UFC-veteranen Marcus Davis planerar att gå från weltervikt till lättvikt. Där vill han stanna tills det blir dags att dra sig tillbaka. Davis anger bland annat sin dåliga räckvidd som anledning till bytet av viktklass.


Mästaren i lätt tungvikt, Mauricio "Shogun" Rua, önskar få möta Randy Couture. Varför kan man undra? Okej, Randy är en legend och är fortfarande med i toppen av divisionen, men Shogun har väl en hel del annat på gång. Rashad Evans till exempel. Men man vet aldrig vad som händer i jättemaskineriet UFC.   

Av TXS - 26 oktober 2010 22:37


På torsdag, den 28:e oktober, ska Dana White göra ett stort tillkännagivande. Detta meddelades idag i ett pressmeddelande. Först blir man såklart nyfiken på vad det kan handla om? Har UFC signat Fedor? Ska Brock Lesnar sluta med MMA? Kommer UFC att sluta ett tv-avtal med något stort bolag? Är det dags att slå ihop UFC och WEC? Sedan börjar man minnas att Danas "breaking news" oftast inte är så maffiga. Han kanske bara ska berätta att UFC kommer att lansera en sprillans ny kollektion av sockar? Vem vet? Vi får hoppas att det är något spännande.   

Ovido - Quiz & Flashcards