UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 29 juni 2009

Av TXS - 29 juni 2009 17:44

Det kan bli så att vi får återse Tito Ortiz igen. Förmodligen inte i UFC så länge Dana White styr och ställer, med tanke på deras mångåriga dispyt. Han sägs istället vara nära ett fyra matchers kontrakt med Strikeforce och han kan komma att ta sig an Renato "Babalu" Sobral redan i oktober. Ortiz säger också att han vill avsluta det fyra matchers kontraktet med en catchweight-match mot Fedor Emelianenko. Vad har värstingen från Huntington Beach nu kokat ihop? Det hela låter lite science fiction men man vet aldrig med den före detta UFC-mästaren. Tito Ortiz ägde ju UFC under ett antal år och försvarade bältet i lätt tungvikt fem gånger. Han har onekligen förtjänat sin legendstatus och gav UFC ett (kaxigt) ansikte under nästan tio års tid. Ortiz blev också känd som Ken Shamrocks baneman med tre segrar i UFC över "världens farligaste man". Tito Ortiz har spöat många stora namn (Belfort, Griffin, Tanner, Wanderlei och Shamrock) under sin karriär men gick på pumpen en gång mot Randy Couture och två gånger mot Chuck Liddell. Sedan tog sagan slut i UFC 84 mot regerande mästaren Lyoto Machida. Om han är frisk i ryggen, har hungern kvar och inte legat av sig för mycket tillsammans med Jenna Jameson ska det självklart bli ett kärt återseende. Frågan är bara vad han hoppas kunna uträtta med denna comeback?


Appropå hunger; det finns nästan inget bättre än att se ett bra fighting face i oktagonen. Jag måste säga att Diego Sanchez och Clay Guida var föredömen i TUF 9 finalen nyligen. En annan som har denna kvalité är welterviktaren Jon Fitch. Den intensiteten och den grymma blicken är det inte många som besitter. Han ska snart upp på huvudkortet i UFC 100 mot obesegrade Paulo Thiago i en match som kommit lite i skymundan av de stora spektaklen. Det blir en viktig uppgörelse i den snåriga welterviktsdivisionen. En vinst för Fitch gör att han ligger mycket högt på rankingen. Problemet är att han mötte GSP om bältet för mindre än ett år sedan och förlorade klart. I en intervju med MMAmania svarade Fitch så här på frågan vem han gillar bäst av GSP och Alves: "Jag tänker inte försöka förutsäga hur matchen går. Jag tänker bara säga att jag vill se GSP vinna för han är den som jag vill slåss med om bältet".


Är det inte lite lustigt att man hoppar till av förtjusning varje gång det kommer en ny tungviktare som visar framfötterna. Nu senast var det Bobby Lashley i Ultimate Chaos. Det finns inget som tyder på att Lashley någonsin kommer till UFC eller att han ens blir en kraft att räkna med. Ändå blir man hoppfull. Det betyder bara att UFC fortfarande har problem på tungviktssidan. Utöver de åtta högst rankade är det rysligt glest på intressanta namn – i synnerhet efter att Cro Cop stämplade ut.



Ovido - Quiz & Flashcards