UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 1 juni 2009

Av TXS - 1 juni 2009 17:13

Utan att göra några djupare analyser så ser UFC 99 vid första anblicken ut att kunna bli en riktigt trevlig historia! Huvudkortet innehåller åtminstone på papperet, efter några förändringar och tillägg, enbart höjdarmatcher. Förutom självklara favoriten Franklin vs. Silva så har spänningen trappats upp mellan Davis och Hardy, tack vare alla hårda ord som utväxlats mellan dem. Jag tror på en kanonmatch där ingen kommer att vika sig. Kongo och Velasquez kommer att göra upp om vem som ska ligga i pole position bland UFCs tunga grabbar.


Underkortet däremot känns en aning blekare och anonymare. Både Paul Taylor och Paul Kelly har visserligen bjudit på underhållning och visat prov på riktig fightingspirit par gånger, men de har en bra bit kvar till framskjutande positioner i respektive viktklass. Terry Etims snygga spark i UFC 95 som avslutade matchen mot Brian Cobb samt Dennis Sivers knockout med en spinning back kick följt av slag mot Nate Mohr i UFC 93 är också minnesvärda. Stefan Struve är bara lång. Jag hoppas verkligen att underkortet blir en positiv överraskning och kan bjuda på förstklassig mma.


Till slut har vi, som grädde på moset, en smällkaramell i form av Mostapha Al-Turk mot Mirko Cro Cop Filipovic. Jag är mycket glad att tungviktsdivisionen åter får stifta bekantskap med Cro Cop, och jag hoppas att han kan ställa till det för övriga fighters i 265lbs. Tungviktarna behöver en joker i leken!

Ovido - Quiz & Flashcards