UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 4 juni 2009

Av TXS - 4 juni 2009 12:26

Det är mycket mma på gång just nu. De tre kommande helgerna kan alla intresserade njuta av högintressanta galor. Först ut är Strikeforce: Lawler vs. Shields den 6 juni med Andrei "The Pitbull" Arlovski mot Brett Rogers. Arlovski blir definitivt rafflande att se igen efter förlusten senast mot Fedor i Affliction: Day of reckoning. The Pitbull förde matchen mot Fedor men blev övermodig och hoppade in i en överhandshöger och somnade. Vidare har vi Nick Diaz vs. Scott Smith, Phil Baroni vs. Joe Riggs och Kevin Randleman vs. Mike Whitehead som alla är givna höjdpunkter, även om några av dessa fighters börjar bli föredettingar.


Dagen efter, den 7 juni, kommer World Extreme Cagefighting med Brown vs. Faber 2, där bland annat mästarbältet i fjädervikt står på spel.


Att UFC 99 gå av stapeln den 13 juni har förhoppningsvis ingen missat!


Till slut kommer The Ultimate Fighter 9 Finale den 20 juni. Jag ser fram emot den sanslöst spännande fighten mellan Diego Sanchez och Clay Guida. Förutom TUF 9 uppgörelsen bjuds vi dessutom på Joe Stevenson vs. Nate Diaz. Det blir en viktig dag för hur lättviktsrankingen kommer att se ut i fortsättningen. Det är numera ingen hemlighet att jag gärna ser Diego "Nightmare" Sanchez avancera framåt mot en titelfight.



Av TXS - 4 juni 2009 10:16

Den första officiella presskonferensen inför Affliction "Trilogy" tog plats igår i Trump Towers i New York. Tom Atencio var där tillsammans med huvudrollsinnehavarna Fedor, Josh Barnett, Babalu och Mousasi bland andra. Då vet vi i alla fall att det är officillt och att det blir den 1:a augusti! Atencio vidhöll att detta absolut inte är den sista Afflictiongalan, men i övrig framkom inga överrumplande nyheter. Ben Rothwell vs. Chase Gormley är det senaste tillägget till uppställningen och Vitor Belfort inväntar officiell motståndare. Rykten har pekat mot att det blir Jorge Santiago. Då kan vi bara hoppas att Affliction kommer med någon ytterligare stormatch som sista minuten-överraskning. Kortet ser i vilket fall som helst ganska fläskigt ut redan nu. Affliction måste likafullt knyta till sig fler nya fighters i förlängningen, för det går inte att rulla runt på delvis samma uppställning men i olika konstellationer. Affliction har dock fortfarande några av världens bästa mma-utövare och det räcker långt!

Ovido - Quiz & Flashcards