UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 15 juni 2009

Av TXS - 15 juni 2009 23:25

Tim "The Maine-iac" Sylvia får inte fightas i "Affliction: Trilogy". MMA Weekly skriver att matchen ställs in med hänsyn till Sylvias hälsa. Då blev alltså 9 sekunders knocken mot Ray Mercer mer svidande än tänkt. Jag tycker naturligtvis synd om den gamle UFC-mästaren men förstår också säkerhetsåtgärderna i detta fall. Tim Sylvia får nu tid att fundera hur fortsättningen på karriären ska se ut. Det har gått åt skogen för snabbt i de två senaste matcherna. Dessutom såg han inte vidare vältränad ut senast med sina 311 pounds. Mästartakterna är borta men mitt stöd har han i alla fall fortfarande kvar.

Av TXS - 15 juni 2009 23:21

Skitsnacket före matchen mellan Davis och Hardy överträffade nästan Hughes vs. Serra. Ändå visar Hardy sportmannamässigt uppträdande efteråt. Det gjorde däremot inte Davis som skakade på huvudet och inte ville försonas. Davis måste vara riktigt förbannad och besviken. Osportsligt, även om Hardys uttalanden och skämt innan matchen rörde sig i gränslandet för vad som är okej. Det handlar om att psyka sin motståndare och det lyckades Hardy bättre med än Davis. Matchen var riktigt svårdömd måste jag erkänna i efterhand. Domarna tyckte antagligen att den skada Hardy gjorde på några få attacker överglänste Davis kontroll och nedtagningar. Ingen självklar seger för "The Outlaw" som ändå måste vara nöjd med vinsten och armbågen som skar upp Davis näsa.


Mike Swick förde matchen mot Ben Saunders från början till slut. Saunders måste ha lyckats bra med vätskeförlusten före fighten, för han såg i det närmaste ut som en mellanviktare. Att han inte kunde åstadkomma en enda slag eller sparkkombination var värre. Mike Swick dominerade faktiskt och överraskade med nedtagningar i en match som kom lite i skymundan. Han bör få en topprankad motståndare nästa gång.


I sekvensen strax före ögonpetandet visade Mirko att han fortfarande har grym kraft och precision i händerna. Precis vad alla fans ville se. Istället…Jag orkar faktiskt inte skriva mer om Cro Cop efter den helt osannolika och förbluffande nyheten om kontraktet med Dream. Om det verkligen är sant kan jag bara säga "Lycka till mot Hong Man Choi, Bob Sapp och alla andra varelser i Japan. Bjud in Godzilla också så blir föreställningen komplett!"


Cain "Brown Pride" Velasquez slog hundratals slag i ground and pound utan att kunna avsluta fighten. Han visade sig fullkomligt suverän i sin brottning, och gav därtill prov på föredömlig järnkäke i rondöppningarna. Får han möta en bättre markfighter nästa gång, bör han nog omvandla den höga slagfrekvensen till hårda träffsäkra snytingar istället. Fullständigt enastående insats av båda två! Kongo var urstark i underläge men lät sig bli mountad lite för enkelt ibland. Hans resa i UFC är långt ifrån över. Till slut några funderingar…Varför låter man Kongo göra entre före Velasquez? Ohyfsat av UFC då Kongo är den klart mer dekorerade fightern! Och vad gör egentligen Kongo med munnen under sitt intåg? Det ser helt bisarrt ut. Har han kramp i käkarna? Försöker han tryckutjämna? Är det ett sätt att få tandskyddet att sitta på plats eller gäspar han?


Uttrycket "swinging for the fences" sammanfattar matchen mellan Franklin och Silva ganska bra. Vilken jävla fight! Vi fick inte se mycket till ren teknik, utan en gigantisk viljeinsats av två trötta kämpar. Enligt Joe Rogan tappade Wanderlei 12 pounds på invägningsdagen, vilket lär ha påverkat orken avsevärt. Hur två domare kunde döma 30-27 till Franklin förstår jag fortfarande inte. 29-28 kan jag motvilligt köpa. Ett main event som odiskutabelt överträffande förväntningarna och en gala som det kommer att pratas om – åtminstone tills UFC 100 börjar närma sig.

Ovido - Quiz & Flashcards