UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 18 juni 2009

Av TXS - 18 juni 2009 22:25


På lördag kommer lättviktsrankingen att justeras. Det handlar om The Ultimate Fighter 9 Finale. Diego "Nightmare" Sanchez möter Clay Guida i en match som kanske avgör vem som ska stå näst på tur att utmana om titeln. Sanchez är en självklar utmanare om han vinner mot Guida. Han har spöat de flesta viktiga namn under sin resa från mellanvikt till lättvikt. Endast decision förluster i weltervikt mot Koscheck och Fitch förstör hans fina meritlista. Sanchez var inte alls långt ifrån en titelfight i weltervikt efter att ha brutal-knockat Joe Riggs med ett knä i UFN 7.


Man ska komma ihåg att Koscheck vann en strategiseger mot Sanchez i UFC 69, en match som utspelade sig helt och hållet stående! Suveräne brottaren Koscheck var uppenbarligen oroad över Diegos markkunskaper. Brottning och jiu-jitsu blev det däremot mer av mot Jon Fitch i UFC 76, där Fitch vann en knapp seger i en brötig men spännande fight. Sanchez tyckte att han såg fet ut i mellanvikt och gick ner till weltervikt. Även i 170lbs fanns det kroppsfett att avlägsna och efter de två förlusterna mot Koscheck och Fitch tyckte han att lättvikt var värt att prova. Nu ska en av de mest intensiva och sevärda kämparna i UFC bara ta sig förbi "The Carpenter" Guida för att nå en titelfight. Det kommer att bli ett krig mellan två ettriga fighters med ganska liknande stilar. Guida behärskar nedtagningar och submissions väl. Han är dessutom rutinerad men rår inte på Sanchez stående och han bör inte få en titelfight riktigt än, om han mot förmodan vinner.


För Joe Stevenson är det vinna eller försvinna som gäller. En förlust skickar ner "Daddy" till obehagligt låga nivåer på rankingen. Jag tror det blir tungt för Stevenson att besegra den konditionsstarke och oberäknelige Diaz. Diaz är grymt självsäker och har fler och bättre verktyg i sin låda. Det kommer likväl att bli två fantastiska matchningar på lördag med mycket som står på spel. Lättviktsrankingen kommer som sagt att förändras och Gray Maynard och Frank Edgar bör nog studera dessa matcher noga med tanke på framtida möten i en stenhård division.

Av TXS - 18 juni 2009 12:58


11 juli. Mandalay Bay Events Center, Las Vegas, Nevada.



Ovido - Quiz & Flashcards