UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 20 juni 2009

Av TXS - 20 juni 2009 23:53

Nightmare

I natt är det dags igen. Finalerna i The Ultimate Fighter 9 ska avgöras. Jag har inte följt säsongen mer än sporadiskt och kommer därför att försöka ignorera dessa matcher. Det blir lättare sagt än gjort! Istället väntar jag på en regning dag framöver som ska ägnas åt ett TUF 9-maraton. I natt blir det åtminstone två fighter som kommer att få extra uppmärksamhet. Till synes bindgalne Diego Sanchez mot bergatrollet Clay Guida samt Nate Diaz mot Joe Stevenson.


Sanchez vs. Guida kan mycket väl bli kvällens fight med en kaotisk mix av sanslöst tempo, mycket hjärta, lika mycket vansinne och mängder av vinnarinstinkt. Bli inte förvånade om vi får se Guida försöka ta ryggsäcksläge på Sanchez. Eller en galen mardrömsattack i första ronden. Jag tror märkligt nog att segeringredienserna heter kyla, strategi och förberedelse och det receptet har Diego Sanchez lärt sig bäst. En titelfight borde vänta alldeles runt hörnet för Sanchez vid en vinst i natt. Är det för tidigt för en titelfight utifrån att han gått så få matcher i lättvikt? Inte alls med tanke på alla tunga namn han slagit på vägen. En gedigen seger mot Guida skulle förvisso ytterligare förbättra hans chanser att få möta Penn eller Florian om bältet. För Clay Guida innebär en förlust respass tillbaka till övre mellanskiket på rankingen (plats 10-15) och fortsatta drömmar om ära och berömmelse.


Nate Diaz är på uppåtgående och Joe Stevenson på dekis. "Daddy" har egentligen bara tre sätt att vinna på: en snabb överhandshöger i första minuten, en ännu snabbare nedtagning med åtföljande ground and pound eller en giljotin om Diaz tappar uppmärksamheten. Detta kommer sannolikt inte att hända utan Diaz lär använda något av sina skarpslipade instrument och plocka isär Stevenson fullständigt. Diaz avancerar därmed till riktigt intressanta nivåer på rankingen.


Efter nattens handgemäng ska jag begrunda utfallet och sedan upprätta en fräsch lättviktsranking.

Ovido - Quiz & Flashcards