UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 11 juni 2009

Av TXS - 11 juni 2009 21:59


Rich Franklin vs. Wanderlei Silva

Matchen i catchweight mellan Rich Franklin och Wanderlei Silva är inte särskilt svår att tippa… Ingen av dessa fighters behöver egentligen någon längre presentation. De är båda före detta mästare, de har rutin och erfarenhet så det räcker och blir över och de är i stort behov av en nytändning och en nyetablering i respektive viktklass. Wanderlei ska ju ta sig ner till mellanvikt och försöka få till stånd en comeback och kanske utmana Anderson i förlängningen. Det blir en lång väg att vandra. I UFCs 205lbs gick det trögt för brasilianaren. Rich Franklin å andra sidan har länge varit mellanviktare och mött Anderson Silva två gånger och torskat rejält. Han känner väl att han spelat ut sina kort i den divisionen och siktar nu på lätt tungvikt istället.


Wanderlei är inne i en negativ trend och har sina bästa år i Pride bakom sig. Han känns trött och sliten, men man ska aldrig underskatta yxmördaren om han får blodvittring. Hans stående tekniker kan kännas något oputsade och han gillar att slugga. "Yxmördaren" kunde inte bli ett bättre smeknamn på en fighter som satsar på tumult och vars knän fortfarande är livsfarliga vapen. Rich Franklin har endast en split desicion förlust mot Dan Henderson och två nederlag mot Anderson Silva de senaste åren. Det är inget att skämmas över. "Ace" Franklin är väldigt allround och hanterar timing och teknik galant. Han kommer inte oförberedd och otränad. Jag tror att Franklin är den hungrigare och han kommer således att jobba in en arbetsseger här.


Mike Swick vs. Ben Saunders

Två gamla TUF-deltagare och tillika två långa welterviktare i en fight som troligen blir ett inferno av slag och sparkar. Sevärdhetsfaktorn blir med andra ord hög. Det finns en stor chans/risk att matchen tar slut redan i den första ronden. Detta gör Swick vs. Saunders svårtippad. Den som kan undvika en snabb knockoutförlust och överraska med ett imponerande groundgame har klar fördel. "Quick" Swick har mer rutin och tjusiga 8-1 i UFC, med enda förlusten mot högt rankade mellanviktaren Yushin Okami. Jag har svårt att se någon av dessa ge GSP en ordentlig strid om titeln i framtiden.

Ovido - Quiz & Flashcards