UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 10 juni 2009

Av TXS - 10 juni 2009 22:22

CroCop

Det kommer att bli en del ruggigt spännande fighter i UFC 99. Dessutom sänds galan live klockan 21.00 i TV4 Sport! Jag hade helt glömt bort detta och börjat ladda inför ett nattlig äventyr under småtimmarna. Nu är det knappast någon tvekan om vad lördagskvällen ska ägnas åt.


Mirko "Cro Cop" Filipovic möter Mostapha Al-turk i matchen som kanske blir Cro Cops revansch och comeback i UFC. Det får under inga omständigheter bli förlust för kroaten för då hamnar han definitivt i periferin och blir i princip ointressant att se i fortsättningen. Mirko är en personlig favorit och Pride-legend med världens bästa vänsterspark. Nu måste han avancera snabbt och utan bakslag i UFCs tungviktsdivision om han ska lyckas. Jag tror tyvärr att det är näst intill hopplöst för Cro Cop att nå toppen igen, men andra legender har visat att det går att komma tillbaka.


Både Cro Cop och Al-turk har en gemensam nämnare i Cheick Kongo. De har båda sin senaste match och tillika förlust i UFC mot just Kongo. Al-turk mötte Kongo i UFC 92 och gjorde inget stort intryck på mig. Al-turk lyckades inte alls med sin gameplan och hans nedtagningsförsök gick totalt i stöpet. Han uppvisade inte några boxaregenskaper att tala om och slog någon överhandshöger i ultrarapid som givetvis missade. Kongo visade sig stark i klinchen och tillintetgjorde Al-turk i sin första riktiga attack. Det blev ett blodigt slut när Kongo dundrade in armbågar och hammarslag mot en liggande Al-turk. Om Mirko Filipovic har lärt av sina misstag, gjort sin löpträning och har vinnarinstinkten kvar borde han ha goda chanser att vinna matchen mot Mostapha Al-turk och skicka honom ut ur UFC.

Ovido - Quiz & Flashcards