UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 2 juni 2009

Av TXS - 2 juni 2009 22:02

The Count

Enligt Manchester Evening News har en talesman för UFC sagt att vinnaren mellan Bisping och Henderson kommer att få en titelfight mot Anderson Silva. Sanningshalten i detta uttalande kan man givetvis ifrågasätta, men låt oss resonera lite om saken. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om Bisping (vid eventuell vinst mot Henderson) får en chans att möta Silva om mellanviktsbältet. Michael "The Count" Bisping är ju Englands nya stora omslagspojke efter framgångarna i UFC, och Dana White och co. har mycket att vinna på att en europé tar det slutgiltiga steget mot en mästartitel. Detta skulle gynna affärerna kollosalt och vara en viktig del i den fortsatta expansionen på denna sida Atlanten. Bisping-kritiker menar att The Count fått en alldeles för enkel resa och att UFC gör detta delvis för att säkra intäkter i framtiden. Jag är nog beredd att hålla med!


Michael Bisping är en mycket skicklig fighter och vann TUF 3 övertygande. Han har mycket respektabla 17-1 totalt och 7-1 i UFC. Bisping tävlade först i lätt tungvikt och vann fyra raka matcher mot bla. Elvis Sinosic och Matt Hamill innan han åkte på en split decision förlust mot Rashad Evans. Därefter gick han ned till 185lbs och har tre raka vinster så här långt. Det är bara det att han inte mött något riktigt tufft motstånd ännu…Dan Henderson blir den första riktiga värdemätaren, men Hendo fyller 39 år snart och är enligt mig på nedåtgående och i sluttampen av sin karriär. Han har visserligen haft fantastiska framgångar i Pride men inte imponerat i UFC.


Michael Bisping är en duktig kickboxare, har grymma knän och tung, effektiv ground and pound. Hans ground game är inte heller att förakta. Mot Anderson Silvas rörlighet och träffsäkerhet kommer han dock inte att ha en chans. Bisping är fortfarande för enkelspårig. För att möjligen kunna vinna måste Bisping ta ner Silva ganska omgående och avsluta med GNP, men det strategin är Silva givetvis medveten om. Låt Bisping gå minst en match till mot avancerat motstånd innan han får en titelfight!


Jag skulle tro att Demian Maia (10-0 totalt och 5-0 i UFC) har bättre chans att spöa Anderson Silva. Maia har vunnit alla sina matcher i UFC med submission men måste förstås slå Nate Marquardt först. Det blir inte helt enkelt för jag imponerades av Marquardt senast mot Wilson Gouveia. Ska man kunna segra över Silva måste man nog ta fighten till marken och avsluta snabbt där. Silvas stående egenskaper är i en klass för sig. En titelfight mellan Silva och Bisping i Manchester, England, skulle hur som helst inte bli tråkig och i allra högsta grad öka intresset för MMA i Storbritannien och Europa. Det blir till på köpet klirr i kassan för UFC.

Av TXS - 2 juni 2009 01:01

Affliction Trilogy

Det verkar bli Renato "Babalu" Sobral som får möta Gegard Mousasi i Affliction "Trilogy" och inte Vitor Belfort som det först ryktades om. Babalu ska bli högintressant att se igen. Han har 31-7 totalt och fyra raka vinster sedan skandalfighten i UFC 74, där han vägrade släppa sin anaconda på David Heath. Trots att Heath tydligt klappade ut och domaren viftade framför Sobral så höll han kvar sin strypning onödigt länge. Detta föranledde till slut Babalus utträde ur UFC. I Affliction Banned och Day of Reckoning har han visat fin form och besegrat Mike Whitehead och Sokoudjou. Vid sidan av huvudmatchen tror jag att Sobral vs. Mousasi blir galans mest intressanta fight. Mousasi med tolv raka segrar och 25-2-1 totalt, som ett tag hade Dreams mellanviktsbälte i sin ägo, kommer garanterat att ge Babalu en riktig utmaning.


Titelfighten i tungvikt mellan Fedor och Barnett blir givetvis eventets höjdpunkt. Nu väntar vi på att Affliction officiellt ska gå ut med vilka övriga fighter som är tänkta att äga rum i Trilogy-galan. Följande matcher kan vi nog se fram emot:

Renato Sobral – Gegard Mousasi

Paul Buentello – Tim Sylvia

Paul Daley – Jay Hieron

Chris Horodecki – Dan Lauzon

Ovido - Quiz & Flashcards