UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under november 2010

Av TXS - 2 november 2010 22:31


Vinnaren mellan Dan Henderson och Renato Sobral får troligtvis en titelmatch i lätt tungvikt mot regerande mästaren Rafael "Feijao" Cavalcante. Hendo vs Babalu är huvudnummer i Strikeforcegalan den 4:e december. Så här ser Henderson vs Babalu 2 ut för tillfället. Jag kommer definitivt att ägna denna gala en hel del av min uppmärksamhet.


Lätt tungvikt: Dan Henderson vs Renato "Babalu" Sobral

Mellanvikt: Robbie Lawler vs Matt Lindland

Tungvikt: Herschel Walker vs TBA

Weltervikt: Paul Daley vs Scott Smith

Tungvikt: Antonio "Bigfoot" Silva vs Valentijn Overeem



Strikeforce har för övrigt en riktigt stark division i lätt tungvikt. Förutom Henderson, Sobral och Cavalcante har vi ju Gegard Mousasi och King Mo Lawal också. Fem starka namn som skulle kunna slå sig in i UFC vilken dag som helst.

Av TXS - 2 november 2010 02:03

Det gick snabbt. Det ser ut att bli David Mitchell som blir Mike Swicks motståndare i Fight for the Troops 2 den 22:a januari. Matchen kommer att gå i weltervikt. Swick återvänder som sagt till oktagonen efter en tids frånvaro. Vi får väl se om han är lika kvick på att avsluta matcher som han var en gång i tiden.


Okände David Mitchell har gått en match i UFC. Det var i UFC Fight Night 22 i september, där han förlorade mot lika okände Anthony Waldburger. Innan dess hade Mitchell 11-0, varav nio segrar på submission. Det är bäst för Mike Swick att han vinner den här matchen om han skyndsamt vill ta sig tillbaka till rampljuset.

Av TXS - 2 november 2010 00:23

           

Tim Sylva och Pedro Rizzo kommer sannolikt att mötas i en gala som heter War on the Mainlands i början av nästa år. Om man ska tro Pedro Rizzo finns det en möjlighet att vinnaren i den matchen får en ny chans i UFC.


"Dana White mentioned that the winner should get another chance in the Ultimate Fighting Championship".


Det är naturligtvis svårt att veta sanningshalten i uttalanden av det här slaget. Jag vet heller inte om det är världens bästa idé att ta tillbaka Tim Sylvia eller Pedro Rizzo? Det är två veteraner som sett sina bästa dagar och det brukar sällan hålla i världens tuffaste MMA-liga. Visst kan jag tycka att det är lite charmigt att se gubbarna igen, men det kommer självfallet inte att fungera särskilt länge. Behöver UFC verkligen fler oldtimers?


Okej, Tim Sylia är fd. tungviktsmästare i UFC och har vunnit sina tre senaste fighter mot Jason Riley, Mariusz Pudzianowski och Paul Buentello. Men han har ju en del plumpar i protokollet och har inte sett dunderfräsch ut på senare tid. Pedro Rizzo har fightas om UFC:s tungviktsbälte inte mindre än tre gånger, men aldrig vunnit. Även han har vunnit sina tre senaste fighter mot Jeff Monson, Gary Goodridge och Ken Shamrock. Det luktar avdankat hur man än vrider och vänder på det.

Av TXS - 1 november 2010 22:34


Denna intervju är gjord en vecka innan det blev känt att Forrest kommer att möta Rich Franklin i UFC 126 den 5:e februari. Lite spex och skoj är ju aldrig fel, men snart är det dags för Forrest att visa att han menar allvar. Efter segern i titelfighten mot Rampage Jackson i UFC 86 har det gått trögt för den ursprunglige Ultimate Fighter-vinnaren Forrest Griffin. En TKO-förlust mot Rashad Evans, en förnedrande KO-förlust mot Anderson Silva och en ganska blek split decision-seger mot en avdankad Tito Ortiz. Nu börjar det bli hög tid att prestera ordentligt om han vill betraktas som en maktfaktor i lätt tungvikt.

Av TXS - 1 november 2010 20:24

   

En skön welterviktsmatch mellan evige utmanaren Jon Fitch och Jake Ellenberger planeras till UFC 126 den 5:e februari. Fitch har tretton segrar i UFC och endast en förlust. Ändå verkar han hela tiden gå miste om ännu en titelfight mot GSP. I dagsläget har Fitch fem raka segrar i weltervikt. Vad har killen gjort för ont mot Dana White och Co? Jag tycker nästan lite synd om Fitch, men skam den som ger sig. En vacker dag får han kanske sin andra och välförtjänta bältesmatch. Just nu verkar det dock som att Jake Shields går före i kön.


Jake Ellenberger förlorade sin UFC-debut mot Carlos Condit i UFC Fight Night 19. Sedan dess har han vunnit över Mike Pyle och John Howard. En jättechans för Ellenberger att avancera på rankinglistorna om han kan övermanna starke Fitch.

Av TXS - 1 november 2010 16:25

  

Trots två raka förluster mot Martin Kampmann och Diego Sanchez har brasilianaren Paulo Thiago (13-3 MMA, 3-3 UFC) skrivit på för ytterligare fyra matcher med UFC. Thiago debuterade i UFC 95 med att knocka Josh Koscheck i första ronden. Jag har inga problem med att han förlänger sitt kontrakt. Trots förlusten senast mot Diego Sanchez har Thiago visat att han är en kämpe och hör hemma i den allra största organisationen. 

Av TXS - 1 november 2010 14:44

  

Det verkar som att Mike "Quick" Swick siktar på att komma tillbaka till UFC-cirkusen efter en tids frånvaro. Swick feldiagnosticerades för en magåkomma i september och har inte fightats sedan i februari. Så här säger han på sin Twitter


"So there is a UFC Fight for the Troops event in Texas on January 22nd huh? Wonder who will fight on that card? Hmmm..."


Mike Swick (14-4 MMA, 9-3 UFC) kommer i så fall att fightas med kniven mot strupen. Han har två raka förluster mot Dan Hardy och Paulo Thiago. För bara drygt ett år sedan var Swick en av de allra främsta i weltervikt med nio segrar på tio matcher i UFC. Sedan tog det stopp. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se honom återvända till mellanviktsdivisionen i Fight for the Troops 2. Vem som står för motståndet återstår att se. 

Av TXS - 1 november 2010 00:05

OBS! Skrolla inte ner än! Från och med årsskiftet slås UFC och WEC ihop. Är du insatt i World Extreme Cagefighting? Good for you! Då klarar du nedanstående test utan några som helst problem. Testet är väldigt enkelt. Du har 20 sekunder på dig att pricka in rätt namn på rätt fighter samt vilken viktklass respektive fighter hör hemma i för tillfället. Busenkelt va? 


6 rätt: Chilla, luta dig tillbaka och ta en glass. Du kan din WEC. 

5 rätt: Ganska bra jobbat, men du har missat en och annan gala va? 

4 rätt: Kom igen, vi snackar om rätt kända fighters. Läs på.

3 rätt: Du bläddrar snabbt förbi WEC-nyheter på nätet och skiter i bantamvikt.

2 rätt: Att slå samman UFC och WEC var en dålig idé tycker du.

1 rätt: Du gillar Brock Lesnar och inte så många andra.  

0 rätt: Vad faan ska dom blanda in småkillar i UFC för? 







  

Ovido - Quiz & Flashcards