UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under november 2010

Av TXS - 15 november 2010 03:28


Det blev ingen match för Jorge Rivera i UFC 122. Hans motståndare, Alessio Sakara, tvingades lämna återbud i sista minuten på grund av illamående och förkylningssymptom. Men lika snabbt som Rivera gick miste om en fight, blev han aktuell för en kanske ännu större utmaning.


En mellanviktsmatch mellan Michael Bisping och Jorge Rivera rapporteras vara på gång till UFC 127 i Sydney. Min spontana tanke är att Rivera måste vara ganska nöjd med denna händelseutveckling. Bisping är ju ett betydligt större namn än Alessio Sakara.


Michael Bisping borde däremot vara lite fundersam över detta. Han har ju högt och tydligt deklarerat att han satsar mot att nå en titelfight efter ytterligare en eller två segrar. Betyder en vinst mot Jorge Rivera att Bisping dramatiskt närmar sig den titelmatchen? Nja, det känns inte riktigt så. Inte i mina ögon i alla fall. Det verkar snarare som att UFC vill mata Bisping med ännu en mellanfighter, och vart leder det egentligen? Eller är det jag som underskattar Rivera?

Av TXS - 15 november 2010 03:19


I en intervju efter UFC 122 talar UFC-presidenten Dana White om både det ena och det andra. Bland annat får vi höra vad han tyckte om huvudmatchen mellan Nate Marquardt och Yushin Okami, vad som händer med Roy Nelson och hans kontraktsproblem, en eventuell rubber match mellan Lesnar och Mir och mycket annat matnyttigt.

Av TXS - 14 november 2010 23:16


UFC:s andra besök i Tyskland är över. Det är lika bra att säga som det är; UFC 122 var ingen höjdare. Inte huvudkortet i alla fall. Det var ju inte direkt upplagt för någon klang- och jubelföreställning med tanke på det oinspirerande startfältet. Man kan väl säga att Dennis Siver vs Andre Winner var cocktailbäret i en annars ganska blaskig whiskey sour. 


Tysken Siver stod för kvällens submission och tillika överraskning. Dessutom den enda match jag inte lyckades tippa rätt. Annars är jag relativt nöjd med mina förutsägelser. Tre rätt av fyra möjliga är inte så illa (den extrainsatta matchen mellan Ludwig och Osipczak tippade jag aldrig). Däremot konstaterar jag med visst vemod att inte en enda fighter på huvudkortet ingav respekt, möjligtvis med undantag av Dennis Siver då. Dystert.


Då fanns det betydligt muntrare ögonblick på underkortet. Carlos Eduardo Rocha vill jag se mer av. Likaså Karlos Vemola i lätt tungvikt. Jesus Christ vilken ångvält och vilken enorm 205-poundare. Kanske inte tekniskt komplett, men drivet var det verkligen inget fel på.


I morgon kommer en djupare analys av UFC 122.

Av TXS - 14 november 2010 17:31

  


Det har varit tyst länge om en eventuell fortsättning på MMA-karriären för Chuck Liddell. Istället har The Iceman gått och förlovat sig med Heidi Northcott. Chuck uppges ha tagit fram förlovningsringen efter en helikoptertur över Grand Canyon. 


Det hela låter ju jättebra och vi kan väl hoppas att det inte blir några fler turer i oktagonen för Chuck Liddell. Han har gjort sitt med råge, och kan dra sig tillbaka och leva familjeliv med gott samvete. Tito Ortiz borde göra detsamma. 

Av TXS - 14 november 2010 17:05

  

Dana White har fått massiv kritik på sin Twitter angående en eventuell tredje fight mellan Lesnar och Mir. Nu börjar han vackla


"People have been saying on my Twitter that they’re not happy with that fight. It’s something I need to re-think."


Jag har också varit emot att låta Lesnar och Mir mötas i en rubber match. Men när det nu visar sig att Roy Nelson har kontraktsproblem och verkar vara bunden till en annan organisation (Roy Jones Jr.'s Square Ring promotion) blir så klart förutsättningarna lite ändrade. Dana White säger att vi inte kommer att få se Nelson fightas förrän han är löst från sitt andra kontrakt. 


Nelson har en roll att spela i tungviktsdivisionen och skulle egentligen har mött Shane Carwin. Då Carwin tvingades dra sig tillbaka på grund av ryggskada fanns både Lesnar och Mir som potentiella motståndare. Nu är alltså Nelson också borta ur ekvationen ett tag.


Lesnar vs Mir 3 känns fortfarande som en mossig fight i dagsläget, men frågan är om det finns så många bättre alternativ just nu? UFC måste snart få till stånd en tungviktsfight av betydelse, för den enda viktiga tungviktsmatchen som är bokad just nu är titelfighten mellan Velasquez och dos Santos. Sätt 265-poundarna i rörelse för guds skull!

Av TXS - 13 november 2010 20:58



På grund av influensaliknande symptom tvingas Alessio Sakara lämna återbud i sista minuten. Matchen mot Jorge Rivera bli därmed inställd. Tråkigt för det kunde ha blivit kvällens riktiga röjarmatch. Istället tar Duane Ludwig och Nick Osipczak plats på huvudkortet.  


Både Ludwig och Osipczak har två raka förluster i ryggen, och det är väl ytterst troligt att förloraren i denna match får sitt UFC-kontrakt rivet.   

Av TXS - 13 november 2010 08:53

  

Döve MMA-utövaren Matt Hamills liv har blivit film. Den handlar inte helt oväntat om Hamills uppväxt och hur han tog sig fram som ung brottare. Filmen har dessutom vunnit pris som bästa genombrottsfilm på Amerikanska filminstitutets filmfestival. 


Matt Hamill (10-2 MMA, 9-2 UFC) tävlar som bekant i lätt tungvikt i UFC. "The Hammer" som han kallas, deltog i The Ultimate Fighter 3 tillsammans med bland andra Michael Bisping. Senast spöade han Tito Ortiz i UFC 121.  

Ovido - Quiz & Flashcards