UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under november 2010

Av TXS - 4 november 2010 15:26

 


Då var det torsdag och dags för nytt TUF-avsnitt. Ett riktigt bra sådant faktiskt. En massa träning som vanligt och dessutom en massa bråk. Josh Koscheck har ju gått omkring och retat en "male nurse" ur GSP:s team i några avsnitt. Nu lyckades denne sjukskötare komma åt Koscheck istället, vilket ledde till handgemäng. Haha. Extremt billig underhållning, men vi visste ju att det skulle hända förr eller senare. Redigerat, serverat och dramaturgiskt finslipat. 


Dagens match mellan de båda wildcarden Aaron Wilkinson och Marc Stevens blev inte så tokig. En renodlad grappling-uppgörelse där Stevens låg överst under hela fighten. Tidigt i rond två fick dock Wilkinson in en giljotin och avslutade snabbt. Inte en helt perfekt match rent tekniskt, men det är ju tjusningen med TUF. 


Kvartsfinalerna närmar sig och så här kommer de att se ut: 


Jonathan Brookins vs Sako Chivitchian

Cody McKenzie vs Nam Phan

Kyle Watson vs Aaron Wilkinson

Michael Johnson vs Alex Caceres

Av TXS - 4 november 2010 15:03

  

  

  

Alistair Overeem har besökt Japan för att göra promotion inför K-1 World Grand Prix i december. Samtliga bilder hittar ni här. Surrealistiskt är det bästa ord jag kommer på. 

Av TXS - 4 november 2010 13:50

  

Ken Shamrock, eller "Världens Farligaste Man" som han kallas, ska fightas igen. Denna gång är det för organisationen King of the Cage i ett event som går av stapeln i Sydafrika en 25:e november. Motståndet består av KOTC-veteranen Mike "The Rhino" Bourke. 


Nu är det dock evigheter sedan Ken Shamrock var världens farligaste man. För länge sedan, i en bur långt långt borta, kunde han faktiskt göra anspråk på den titeln. Ken var, tillsammans med Royce Gracie, den första som fick bli medlem i UFC:s Hall of Fame. Dessa två möttes i UFC 1 samt i UFC 5. Första gången vann Gracie snabbt på submission. Andra gången slutade det oavgjort efter 36 minuters oavbrutet kämpande. Shamrock har också haft en ordentlig fejd med Tito Ortiz, men förlorat samtliga tre fighter mot "The Huntington Beach Bad Boy". Stackars Ken. 

Av TXS - 3 november 2010 20:39


Efter sin imponerande knockout-seger mot Dan Hardy i UFC 121 började Carlos Condit ropa ut olika namn som han ville möta härnäst. Jon Fitch var ett av namnen som stod högst på listan. Nu verkar det som att Condit hade möjlighet att få möta just Jon Fitch men tackade nej. Condit säger att han inte skulle ha fått tillräckligt långt träningsläger inför matchen samt att han ville spendera mer tid med familjen.


Vilka motståndare kan då vara aktuella för Carlos Condit nästa gång? Det skulle kunna bli Diego Sanchez eller Chris Lytle. Ingen av dem är uppbokade för någon ny match. Veteranen Lytle har fyra raka segrar i UFC och gör väl sin sista satsning mot en titelfight. Även Diego Sanchez skulle utgöra spännande motstånd mot Condit, såvida Sanchez inte bestämmer sig för att gå ner till lättvikt igen förstås.   

Av TXS - 3 november 2010 14:05

  

Titta. Härmed har vi de första fd. WEC-utövarna som får pryda en UFC-poster. Det är titelhållaren i fjädervikt, Jose Aldo, som ska möta Josh Grispi i UFC 125. Matchen tjänsgör som co-main event efter att Shane Carwin och Roy Nelson plockats bort. Carwin blev ju tvungen att dra sig ur på grund av ryggskada och Nelson stod då utan motståndare. De kunde väl ha frågat Frank Mir? 

Av TXS - 3 november 2010 04:51


INNELISTAN 

1. Cain Velasquez. Han är så nära en komplett MMA-fighter man kan komma. Dessutom är han ödmjuk. Efter segern mot Brock Lesnar i UFC 121 regerar Cain enväldigt på världens tungviktstron. Ett litet paradigmskifte när det gäller teknik och uthållighet kontra muskelmassa.


2. Svensk MMA. Superior Challenge 6 lockade internationella stjärnor och visade upp svensk MMA från sin bästa sida. Pressen börjar förstå att det är en stor och rumsren sport och Jycken sägs vara på väg till uttagningarna för The Ultimate Fighter 13. Alexander Gustafsson! Grymt helt enkelt. 


3. Bantamvikt, fjädervikt (och lättvikt). Efter UFC/WEC-fusionen får de lättaste viktklasserna sin chans att visa upp sig i UFC. Hur det kommer att arta sig återstår att se, men fler ögon får de på sig i alla fall.


4. GSP. Han överglänser Josh Koscheck som coach i TUF 12. Han är tyst, respektfull och bäst i världen på det han gör.


5. Strikeforce. De sätter ihop småtrevliga galor och är ett fint komplement till UFC. De har samlat på sig en del fighters som skulle kunna ta plats på vilket huvudkort som helst i UFC.


UTELISTAN 

1. Doping. Finns i de flesta sporter och även inom MMA. Nu senast i UFC 121 genom Vinicius Queiroz. Det börjar bli lite för tätt mellan de positiva testerna.


2. UFC 122. Det är ärligt talat ingen vidare uppställning de fixat ihop för Tysklands-eventet den 13:e november. Man kanske är bortskämd men... gäsp.  


3. Rampage. Han känns oinspirerad och har ena foten i Hollywood. Lyoto Machida kommer att vinna sin enklaste seger på länge.


4. Avdankade fighters i och kanske på väg till UFC. Tito Ortiz, Cro Cop, Tim Sylvia, Pedro Rizzo. Legender som lever på lånad tid.


5. Fedor Emelianenko. Jag saknar Fedor och vill se honom fightas medan han fortfarande betraktas som världens bästa tungviktare. Eller näst bästa. Eller tredje bästa... Jag vill se honom möta tuffast möjliga motstånd och inga blåbär. Tiden rinner iväg och vad gör den siste kejsaren egentligen? Kom igen nu Finkelstein!

Av TXS - 2 november 2010 23:11


Georges St-Pierres manager, Shari Spencer, har varit vänlig och gett oss lite insyn i framtidsplanerna för welterviktskungen. Så här säger hon om möjligheten att GSP så småningom provar lyckan i mellanvikt:


"Jag tror att det är ofrånkomligt; det är bara en fråga om när. När och om Georges bestämmer sig för att flytta upp, då blir det en permanent flytt och jag tror att det svåraste blir att tajma allting rätt."


Det är med skräckblandad förtjusning jag föreställer mig GSP i mellanvikt. En isolerad fight i form av GSP vs Anderson Silva skulle vara en av MMA-historiens största matcher, förmodligen den allra största, men en permanent flytt? Han skulle definitivt röra om i grytan, det vill jag nog lova. Förmodligen skulle det inte ta så långt tid att lägga på sig den extra vikten, men frågan är om han har motivation att ta sig an en helt ny division av fighters?

Ovido - Quiz & Flashcards