UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2010

Av TXS - 12 oktober 2010 20:39

  

Jake Shield har inte gjort sin UFC-premiär ännu. Ändå talas det om titelfight, om han slår Martin Kampmann i UFC 121 förstås. Dana White sa följande på en presskonferens nyligen:


"Om Jake Shields vinner mot Martin Kampmann blir det förmodligen han som får nästa chans på bältet".  


Jag var inne på det här spåret alldeles nyligen. Nu går jag visserligen händelserna i förväg, men finns det någon som fått en titelfight efter endast en match i UFC? I modern tid kan jag inte komma på någon på rak arm...


Av TXS - 12 oktober 2010 00:47


Jag vill inte gå händelserna i förväg, men Jake Shields kommer att grinda sönder Muay Thai-kunnige Martin Kampmann i UFC 121. För övrigt är Shields det mest intressanta nyförvärvet som UFC gjort på länge. Med 14 raka segrar blir han utan tvivel en kraftfaktor att räkna med. Så frågan är egentligen (och jag är beredd att bära hundhuvudet om jag har fel!) vem Shields får möta efter att ha besegrat Kampmann? Jag gissar att han antingen går direkt mot en titelfight (mot GSP eller Koscheck) eller får möta Jon Fitch. Vad tror ni?


Av TXS - 12 oktober 2010 00:13


Nick Diaz säger att han vill möta den bästa i världen. I weltervikt, som är den viktklass Diaz fightas i just nu, innebär det att möta ingen mindre än Georges St-Pierre. Två problem uppstår genast i och med denna önskan. För det första måste Diaz byta organisation, och man kanske ska se denna önskan som en flört med UFC? Nick Diaz har fightats i UFC tidigare och nådde resultatet 6-4. Nu har "The Stockton Bad Boy" åtta raka segrar i Strikeforce, Dream och Elite XC. Det kanske börjar bli dags att byta upp sig?


För det andra finns det endast ett tänkbart scenario om Diaz skulle möta GSP. Den regerande welterviktsmästaren i UFC skulle raskt ta ner Diaz på mattan och göra processen kort. Diaz har inte brottarfärdigheterna som krävs för att utmana GSP. Diaz har inte heller något riktigt knockout-slag och skulle därmed bli tvungen att förlita sig på sin jiu-jitsu. Jag tror inte att GSP skulle gå i den fällan. 


Av TXS - 11 oktober 2010 22:41

  

Randy Couture är ett unikum inom kampsportsvärlden. Med sina 47 år är han fortfarande med och kämpar i toppen av UFC. Under 2010 har "The Natural" haft fullt upp, både som fighter och som skådespelare. Randy har besegrat Mark Coleman och James Toney samt spelat in bastanta actionrullen The Expendables. Så frågan är om Randy ska fortsätta fightas i buren eller spela teater mot killar som Stallone och Dolph? Jag skulle personligen vilja se att Randy gör ett sista försök att norpa titeln i lätt tungvikt. Det blir naturligtvis inte lätt, men jag ser det inte som fullständigt ogenomförbart. Så här säger Randy själv om sin situation: 


"I'm not sure what the UFC has in store for me. I’ve been working on trying to find a new movie part recently, but little success there, so we’ll just kinda wait and see. I have three fights left on my contract. I've always taken fights one at a time, so we'll see what happens. [The UFC has] been keeping me pretty busy these last twelve months ... I know they'll probably throw something else at me and we'll go from there. I think (movies) is certainly what my interest is right now. I've had an amazing year, and I think it's time to start looking at that, for sure. That's probably what's going to carry me through for the next 10 or 15 years". 

Av TXS - 11 oktober 2010 16:53

  

Häng med "The Mauler" under uppladdningen inför UFC 120. På Gustafssons blogg kan man läsa om träningen, viktminskningen och se intressanta bilder mm. Allt som sker när man gör sig redo för oktagonen helt enkelt. På lördag är det viktig fight mot Cyrille Diabaté. Stötta vårt svenska mma-hopp! 

Av TXS - 11 oktober 2010 11:45

  

UFC planerar en liten men naggande god lättviktsmatch till nyårsgalan. Det är Clay "The Carpenter" Guida mot Takanori "The Fireball Kid" Gomi. En sådan där fight som inte gör att pulsen tokrusar direkt, men som garanterat ger oss tempofylld underhållning när vi väl sitter i tv-soffan. 


Guida (27-11 MMA, 7-5 UFC) har haft många tuffa fighter i UFC och bjuder allt som oftast på riktigt energiska framträdanden i buren. Guida behärskar det mesta och verkar ibland outtröttlig när han slåss. En riktig slitvarg. Brottningen är förstås hans basnäring, men vi har sett honom stå och svinga hejvilt, t.ex mot Diego Sanchez. Med två raka segrar, mot Gugerty och dos Anjos, är Guida fortfarande en relevant faktor i lättviktsdivisionen.   


Gomi har endast gått två matcher i UFC, varav en förlust mot Florian och en respektingivande knockout-seger mot Tyson Griffin. Sina främsta meriter har Gomi från tiden i Pride Bushido. "The Fireball Kid" kommer att behöva plocka fram sina allra bästa tekniker mot stryktålige arbetsmyran Guida. 

Av TXS - 11 oktober 2010 06:13

  


Helgens Strikeforce-event är över, men alla MMA-fans behöver inte vänta länge förrän det är dags för dramatik igen. Nu på lördag, den 16 oktober, kommer UFC-tivolit till Europa och London. Huvudkortet har följande uppställning: 


Mellanvikt: Michael Bisping vs Yoshihiro Akiyama

Weltervikt: Dan Hardy vs Carlos Condit

Weltervikt: John Hathaway vs Mike Pyle

Tungvikt: Cheick Kongo vs Travis Browne

Weltervikt: James Wilks vs Claude Patrick


På underkortet får man absolut inte missa Alexander Gustafsson, som går sin tredje UFC-fight mot Cyrille Diabaté. Kan "The Mauler" ge svenska MMA-fans en liten stråle av hopp i höstmörkret? Och hur ska det gå för britternas hårdföra omslagspojkar Michael Bisping och Dan Hardy? Kommer vi någonsin att få se ett mästarbälte runt midjan på en engelsman? 


  

Av TXS - 11 oktober 2010 05:50

  

Round 5 MMA fortsätter att tillverka samlarobjekt. 

Ovido - Quiz & Flashcards