UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 27 februari 2012

Av TXS - 27 februari 2012 19:16


Pensionär of the night
Ålderdomshemmet nästa för Quinton Jackson? Den gode Rampage har haft sina stunder i rampljuset! Än idag kan han blixtra till med powerboxning och Pridedoftande golvdunkningar, men karriären håller på att lida mot sitt slut och i lördags förlorade han klart mot kompetente Ryan Bader. Några fler titelfighter lär det inte bli. Däremot finns alltid ett nostalgiskimmer kring mannen med kättingen och varglätet.

Misär of the night
Jake Shields kom till UFC, rejält hypad och obesegrad de senaste sex åren. I oktagonen tog karriären emellertid en ny vändning och Shields fick smisk av både GSP och Ellenberger. I helgen fick han slita hund för att betvinga mediokre japanen ”Sexyama”, och Shields var sannerligen ingen fröjd att titta på. Hur Cesar Gracies ökentorra jiu-jitsu-fenomen kunde besegra Dan Henderson i Strikeforce är obegripligt? Finns det några Jake Shields-fans därute, och hur ser dom i så fall ut?


Head kick of the night 
Höger- eller vänstersläggor och submissions i all ära. I min bok är en spektakulär knockoutspark bland det mest prestigefyllda som finns. Anthony Pettis smalben på Joe Lauzons haka var läckert MMA-artisteri.


Barbar of the night
Ett pris som självklart går till Tim Boetsch. I två ronder var han riktigt illa ute mot Yushin Okami, men i tredje lyckades han på något mirakulöst sätt vända på steken. Boetsch smeknamn är klockrent! Amerikanen är ociviliserad, primitiv och vildsint i buren. En härlig kontrast mot alla utstuderade taktiker som härskar i oktagonen. Heja medeltid, heja oborstade sluggers!


Mysterium of the night
Mark Hunt har vänt sex raka förluster till tre raka vinster. Tre raka i UFC! Hur är det möjligt? Jag var inget stort Hunt-fan under K-1-eran, och är det således inte nu heller. Men en knockout är alltid en knockout, och mot reslige strikerspecialisten Cheick Kongo får det anses som en bedrift. Nu har väl Mark Hunt nått vägs ände? Eller har samoanen fler överraskningar att bjuda på?


Besvikelse of the night
Jag anser att Cheick Guillaume Ouedraogo slarvade bort en MMA-karriär i lördags. Oavgjort mot Travis Browne och förlust mot Mark Hunt går inte att försvara om man vill spela i A-laget. Men sanningen är väl den att Kongo inte är bättre än så. Det kanske är dags att jag inser det.


Fight of the night
Tuffa grabbar, hårda jabbar och inga tabbar. Edgar och Henderson är killarna som käkar taggtråd till frukost, för att använda ett slitet uttryck. Men det passar faktiskt in i det här sammanhanget. Hur många kan gå fem MMA-ronder med blod forsande ur näsan, och hur många kan gå fem ronder utan att se ansträngd ut? Det var kanske inte århundradets match, men Frankie och Benson är hårda killar i en hård sport som förtjänar stående ovationer.
 

Ovido - Quiz & Flashcards