UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 19 februari 2012

Av TXS - 19 februari 2012 17:50

 

INNELISTAN


1. UFC 144 den 26:e februari i Japan. Ett gediget huvudkort med hela sju matcher. En titelfight i lättvikt, en Rampage, en Kongo, en Shields och mycket mer. Hela maincardet ser småspännande och riktigt trevligt ut. Att skriva ”Granskning inför UFC 144” kommer att bli ett hästjobb.  


2. Jake Ellenberger och Diego Sanchez. Herrarna duellerade nyligen och båda två visade att de hör hemma i welterviktstoppen. Ellenberger är mästarmaterial och Sanchez är en av de skönaste karaktärerna i UFC. 


3. Nick Diaz. Jag har ett love/hate-förhållande till den här killen. Mycket av det han gör är omoget, dumt och irrationellt. Diaz må ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som kräver marijuana-medicinering. Men cannabisplanta är inte en godkänd substans att ha i blodet och det vet Diaz. Hans plats på innelistan motiveras av att han går sin egen väg och det han gör känns äkta. Diaz spelar inte apa för att få uppmärksamhet. Han bara är sån. En rebell som behövs i dagens välartade MMA-värld.


4. UFC Sweden. Eller UFC on Fuel: Nogueira vs. Gustafsson som galan egentligen heter. De senaste veckorna har det varit ganska tyst om UFC:s första evenemang i Sverige. Men sanningen är att oktagonen kommer till lilla Sverige i april och det är stort. 


5. 265-pounds. Tungvikten i UFC blomstrar. Sällan i oktagonens historia har det funnits så här mycket material att jobba med. Och de två finalisterna från Strikeforces turnering har inte kommit än. Just nu är det ett nöje att vara tungviktsälskare.  


UTELISTAN


1. Nick Diaz. Han får självklart en plats på Utelistan också. Motiveringen lyder: en joint för mycket och ett förhastat löfte om pensionering. Jointen må vara utskriven av läkare och pensioneringen kommer troligen att annulleras, men storebror Diaz behöver uppenbarligen professionell hjälp. En livscoach efterlyses.


2. Brock Lesnar. Nu är sagan slut. Över en natt blev han tungviktsmästare och MMA-världens omslagspojke nummer ett. Men lika fort försvann han från kampsportsscenen. Jag har inte hört ett ljud från den store vildmarksjägaren sedan han fick revbenen krossade av Alistair Overeem. Vad händer med Brock Lesnar nu?


3. För många galor. Nu kanske jag slänger ut en kontroversiell åsikt, men det har blivit för mycket UFC på sistone. Är det möjligt undrar man? Ja, när det blir för många galor, för många viktklasser, för många okända fighters och för urvattnade matchkort tappar jag en del engagemang. Inflation är ordet. Vi har ordinarie numrerade galor, Fox, Fuel, FX och The Ultimate Fighter. För mycket av det goda är aldrig bra. Givetvis finns det fördelar med ett enormt utbud av MMA, men det känns inte lika exklusivt som det var förut.   

Ovido - Quiz & Flashcards