UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 16 februari 2012

Av TXS - 16 februari 2012 23:30


Huvudmatchen mellan Sanchez och Ellenberger var riktigt bra. Den nådde tyvärr aldrig några himmelska höjder, men vi fick i alla fall 15 minuters klart godkänd underhållning. Det beklagliga är naturligtvis att fighten endast omfattade tre ronder. En stor miss och Dana White förklarade efteråt att UFC klantat till det hela. Jag hade gett min vänstra lilltå för att få se ytterligare två ronder. Vem vet hur matchen hade slutat då?


Diego Sanchez vs. Jake Ellenberger

Först och främst ska jag betona att det är en närmast gudomlig upplevelse att se Diego Sanchez göra entré. Killen vet verkligen hur man tar en arena med storm. Jag älskar Diego och hans knasiga men ärligt menade upptåg.



Jake Ellenberger började strålande med pricksäkerhet i boxningen, lätt fotarbete och oktagondominans. Framförallt orsakade "The Juggernaut" mest skada och åstadkom en nedslagning i första ronden. Tempot var bra och kontrollerat, men den extrema urladdning som många väntat på uteblev. I andra ronden fortsatte Ellenberger att föra matchen och han hittade mer och mer sin räckvidd. Men det var jämnt och Sanchez blixtrade till på karaktäristiskt vis. I slutet av rond två fick Ellenberger till ännu en nedtagning och en gnp-armbåge som orsakade ett sus i publiken.



Det dröjde till tredje ronden innan Sanchez hittade rytmen. Och när Sanchez får spela sitt eget spel är han en flåsande blodhund som jagar sitt villebråd. I matchens sista minut skapade "The Dream" ett överläge och letade en rear naked choke samtidigt som han hamrade ilsket med ground and pound. Ellenberger var ganska illa ute men lyckades överleva tills gonggongen ljöd. Alla tre domare var eniga och noterade rättvist 29-28 till Ellenberger i protokollet.


För Ellenberger finns nu två alternativ. Antingen möter han vinnaren mellan Josh Koscheck och Johny Hendricks som möts på UFC on Fox 3 den 5:e maj. Eller också blir det en returmatch mellan Ellenberger och Carlos Condit om interimtiteln. Att Condit ska vänta på att GSP blir frisk är en tidskrävande och osmidig lösning enligt mig. Diego Sanchez föll med flaggan i topp. Nästa match blir troligen mot Jon Fitch eller förloraren mellan Koscheck och Hendricks.

Ovido - Quiz & Flashcards