UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 13 februari 2012

Av TXS - 13 februari 2012 22:55


I slutet av förra veckan annonserades en tungviktsfight mellan Cain Velasquez och Frank Mir. I samma veva fick vi också veta att en sk. "rubbermatch" mellan Tito Ortiz och Forrest Griffin planeras. Helt i onödan om du frågar mig. Tito slog visserligen Ryan Bader på UFC 132, men han har förlorat sex av de senaste åtta matcherna. "The Peoples Champ" ska snart lägga handskarna på hyllan och går troligen sin sista match. Det handlar alltså bara om nostalgi och känns helt irrelevant. Forrest Griffin har inget att tjäna på denna drabbning. Om Griffin ska ta sig tillbaka till någon form av betydelsefull position i lätt tungvikt så räcker det absolut inte att spöa Tito. Är det någon som är begeistrad över detta möte?


En betydligt intressantare dust som nyligen offentliggjordes är Alan Belcher mot Rousimar Palhares i mellanvikt på UFC on Fox 3. Belcher har fightats sparsamt de senaste åren på grund av skador, men han har tre raka segrar och 8-4 totalt i oktagonen. Även Palhares har tre raka vinster i buren och är på stark frammarsch med "hellhooken" i högsta hugg. Den som avgår med viktorian kan anse sig själv som ett starkt hot mot den absoluta mellanviktstoppen.


Trevligast av alla nya matchningar är Josh Koscheck mot Johny Hendricks i weltervikt. Också den på UFC on Fox 3. 170-pounds är ett infernaliskt getingbo. Åtminstone när det gäller topp-tio-placeringarna. Hendricks har tre raka och 7-1 i UFC. Senast begravde han högrankade supergrindaren Jon Fitch på bara tolv sekunder. Nu är Hendricks hetare än lava. Josh Koscheck svinade hem en knapp seger senast mot Mike Pierce, men han har ett imponerande facit och bör aldrig räknas ut. Denna fight är inte Sanchez vs. Ellenberger-fängslande, men inte så förbaskat långt ifrån.   

Av TXS - 13 februari 2012 19:19


För några år sedan var Fedor Emelianenko världens i särklass bästa tungviktare. Sedan kom tre raka förluster: mot Fabricio Werdum, mot Antonio "Bigfoot" Silva och mot Dan Henderson. Helt plötsligt var "Den siste kejsaren" förpassad till ingenmansland och stämplad som en föredetting. Under hösten 2011 skrapade dock Fedor ihop två snabba segrar mot Jeff Monson och Satoshi Ishii. Frågan är om den gamle Pride-champen någonsin kommer tillbaka till världstoppen?


Lorenzo Fertitta sa nyligen på Twitter att han skulle kunna tänka sig att signa Fedor till rätt pris. Om Fedor vinner två eller tre relevanta fighter under våren/sommaren 2012, finns det då en möjlighet att vi får se den legendariske ryssen i oktagonen? Vad tror ni? 

Ovido - Quiz & Flashcards