UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 6 februari 2012

Av TXS - 6 februari 2012 10:38



Idiot of the night
Ett pris som solklart och utan konkurrens går till Nick Diaz. Om man ska spela gnällapa, provocera sin motståndare verbalt och göra pubertala gester bör man också vinna matchen. Diaz beskyllde Condit för att sparka som en bäbis. Att sedan lämna sporten i ren protest är skrattretande. Diaz är en farlig fighter, en komisk filur och ett pucko på samma gång.


Räddningsplanka of the night  

När inget annat fungerar plockar Josh Koscheck fram sin double leg. Även om nedtagningen inte resulterar i mer än en abstrakt hög på burgolvet så räcker den för att avgöra en jämn match. Ibland handlar det bara om att vinna. Inte så sofistikerat, men rutinerat.


Hatobjekt of the night

Ett pris som också går till Koscheck. Publiken i Las Vegas var inte nådig mot stackars Kos. Han har inte alltid betett sig som en gentleman under sin tid i UFC, men förtjänar han ett kompakt och kollektivt hat för den skull? Jag står på Josh Koschecks sida efter segern mot Mike Pierce. 


Överraskning of the night

Ed Herman har varit med länge och blandat med- och motgångar hejvilt. Nu har han helt plötsligt tre raka avslut i buren, och han visade oväntad fräschör och teknik mot muskeltrollet Clifford Starks. 


Balls of the night

Alex ”Bruce Leroy” Caceres gick hårt åt Edwin Figueroas nötter i andra ronden. Suspen satt där den skulle, Figueroas partner kan andas ut och Caceres har nu 1-3 i UFC…


Strategi of the night

Istället för att backa rakt bakåt och stå stilla och ta stryk, cirklade Carlos Condit stilfullt undan Nick Diaz framstötar. En vinnande gameplan som fullständigt neutraliserade Diaz bombardemang. Snyggt, smart och taktiskt fulländat. 


Absolut NEJ of the night

Ingen jävla returmatch mellan Diaz och Condit! Fegt att ens tänka tanken av Dana White, som naturligtvis hellre vill se GSP mot Diaz i förlängningen. Allt ur ett sniket plånboksperspektiv. Låt Diaz gå in pension, sitta hemma och grina, ta ett kneg på Pizza Hut och komma krypande med svansen mellan benen när pengarna är slut.   

Ovido - Quiz & Flashcards