UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 24 september 2010

Av TXS - 24 september 2010 22:17


I morgon går galan Dream 16 i Nagoya, Japan. De som är insatta i MMA-världen vet detta. De som inte är lika insatta och intresserade vet förmodligen inte alls att det kan bli högklassig MMA långt borta i Asien i morgon. Självklart hamnar Dream 16 lätt i skuggan av kaloribomben UFC 119. Så är det bara. Alla kan inte vara störst. Finns det då några anledningar att kolla in Dream 16? Ja, det gör det faktiskt. Här är fem riktigt goda skäl:


1. Dream är stor underhållning i Japan och har enligt mig en touch av Pride-känslan som existerade en gång i tiden. Givetvis är det massor av japaner på matchkortet. Vissa kända och vissa mindre kända. Ofta bjuder de dock på kampsportskabaré som ger valuta för pengarna.


2. Shinya Aoki är en av världens bästa lättviktare och behärskar mängder av dödsbringande submissions. Aoki skulle med största sannolikhet kunna slå sig in i toppen av UFCs lättviktsdivision. I morgon möter han Marcus Aurelio.  


3. Dreams första mästare i lätt tungvikt ska utses. Utmärkte Gegard Mousasi kämpar om titeln mot Tatsuya Mizuno. Även Mousasi är en kille som jag skulle välkomna i UFC med öppna armar.


4. Kommer norrmannen Joachim Hansen att gå mot sin fjärde raka förlust eller får vi se den tidigare så lovande norrbaggen sätta ny fart på sin karriär? Han möter Hideo Tokoro i en måstematch.


5. Legenden och Gracie-jägaren Kazushi Sakuraba går match mot färgstarke Bully Beatdown-värden Jason "Mayhem" Miller. Oavsett vem som vinner så kommer troligen inte MMAs mellanviktskarta att ritas om. Däremot kan det bli både laddat och dråpligt.  

Av TXS - 24 september 2010 21:41


Det sägs att organisationen UFC kostade två miljoner dollar när bröderna Fertitta tog över som ägare 2001. Tidningen Forbes, som brukar lista världens rikaste personer och företag, värderade UFC till en miljard dollar 2008. Ganska sjysst värdeökning! Nu har Dana White sagt till Indystar.com att UFC i dagsläget är värt ungefär 2.5 miljarder dollar. Nu är det inte helt säkert att Dana White har rätt i sin värdering av företaget, men man kan nog med säkerhet konstatera att både bröderna Fertitta och master White gjort sig en rejäl hacka på MMA.

Av TXS - 24 september 2010 09:47

 

Dana White delar med sig av sina åsikter om bland annat Chael Sonnen, doping inom MMA, Josh Barnett och varför man släppte Todd Duffee. En intervju som på ett bra sätt fångar upp det mest aktuella i och utanför UFC för tillfället.  


Ovido - Quiz & Flashcards