UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 20 september 2010

Av TXS - 20 september 2010 23:09

  


Frank Mir vs. Cro Cop

Då var det dags att försöka förutspå de fem matcherna på huvudkortet inför lördagen. Vi börjar direkt med huvudmatchen mellan tungviktarna Frank Mir vs. Mirko Cro Cop Filipovic. Jag gillar båda dessa fighters, ska jag första säga, och står alltså inför en liten lojalitetskonflikt. Mir behöver en vinst. Han måste nästan ha en seger för att inte falla ner i farligtnäraföredettingträsket. Frank Mir känns tyvärr inte superfarlig längre. Han har till och med snackat om att eventuellt gå ner till 205-divisionen. Sådant snack brukar ofta bottna i desperation. Mir har verkligen utvecklat sitt stående game de senaste åren, och på marken är han fortfarande en av de bästa. Men spöar han inte Cro Cop känns vägen tillbaka mot en titelmatch väldigt väldigt lång. 


Cro Cop är passé. Tro mig, det tar emot att säga det! Kroaten och forne Pridestjärnan har visserligen två raka segrar i oktagonen, men motståndet har varit halvdant och hans explosivitet lyser med sin frånvaro. Det känns som att Mirko är ganska nöjd med att få avsluta sin karriär i UFC. Han kan möjligtvis agera som farthinder ett tag till, men det är inte i den rollen man vill se Cro Cop. Frank Mir vs. Cro Cop kommer att bli en ganska ojämn historia där Mir kommer att dominera vilken matchbild som än uppstår. 


Antonio Rogerio Nogueira vs. Ryan Bader

Antonio Rogerio "Lillnoggen" Nogueira vs. Ryan Bader blir galans viktigaste och mest spännande match. Nu handlar det om att ta sig upp i den absoluta toppen och positionera sig inför en framtida titelfight. Divisionen lätt tungvikt är spretig och full av karaktärer. Den av Nogueira och Bader som vinner på lördag kommer att få möta riktigt skrämmande motstånd nästa gång. 


Lillnoggen har vunnit sina två matcher i UFC men hade oväntat jobbigt mot Jason Brilz senast. Han känns ändå snäppet fräschare än sin tungviktare till tvillingbror, och måste nog använda hela sin vapenarsenal för att kunna hota Bader på lördag. Ryan "Darth" Bader vann The Ultimate Fighter 8 och är obesegrad i sin MMA-karriär. Med 11-0 totalt och 4-0 i UFC har Bader sakta men säkert avancerat mot toppen. Brottningen är hans starkaste kort men vi vet också att han har krut i nävarna. Jag tror på klar seger för Ryan Bader och helt plötsligt har vi en ny toppkandidat i lätt tungvikt. Samtidigt sitter väl Jon Jones någonstans och smider ränker inför framtiden...


Matt Serra vs. Chris Lytle

Här har vi en welterviktsmatch som det förhoppningsvis kommer att slå gnistor om. Vi snackar veteraner och vi snackar bomber och granater. De har mötts tidigare, i finalen av TUF 4, och då avgick Matt Serra med en split decision-seger. Serra vs. Lytle kan ta slut extremt snabbt eller bli ett utdraget "fight of the night"-krig. Mycket svårtippat vill jag påstå. Serra är i störst behov av en vinst. Ingen av herrarna kommer väl att kunna nå toppen av divisionen, men jag vill inte missa denna batalj för allt i världen. Mitt tips är att "Lights Out" Lytle vinner. På ett eller annat sätt.


Sean Sherk vs. Evan Dunham  

Ärrad kämpe mot obesegrad utmanare i en lättviktsmatch av betydelse. Sean "Muscle Shark" Sherk (säg det snabbt fem gånger efter varann om du kan) är svår att sätta fingret på. Killen är uppenbarligen stark och kan kriga, men åt vilket håll är hans karriär på väg? Han har gjort några år i branschen (33-4-1 MMA, 7-3 UFC) och jag tror att hans öde avgörs nu på lördag. Om orken och snabbheten sviktar det minsta får han det jobbigt. Evan Dunham (11-0 MMA, 4-0 UFC) vill uppåt och framåt och är oerhört farlig på marken. Dessutom knockade han Per Eklund ut ur UFC för något år sedan. Jag tippar att denna fight blir Dunhams inträdesbiljett till de riktigt stora matcherna.


Melvin Guillard vs. Jeremy Stephens

En lättviktsmatch av viss betydelse men som inte direkt ger mig ökad puls. De båda killarna ska vara rätt glada att få hamna på huvudkortet. Ett utmärkt tillfälle trots allt att göra något uppseendeväckande. Guillard och Stephens har spretiga UFC-records och jag hoppas på ett snyggt avslut i denna match. Guillard på KO. 



Ovido - Quiz & Flashcards