UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 23 september 2010

Av TXS - 23 september 2010 15:10

  

Det händer saker i MMA-världen just nu. Vissa positiva och vissa negativa. Att Chael Sonnen verkar ha använt otillåtna medel inför matchen mot Anderson Silva i UFC 117 är naturligtvis en katastrof. Inte bara för Sonnen själv men för hela sporten. Eller är det verkligen en katastrof för sporten? De flesta MMA-sidor på nätet rapporterar om Sonnens dopingskandal och ett års avstängning i väldigt torra och konstaterande ordalag. Har doping inom MMA blivit ett otyg som vi ska vänja oss vid? (Jag känner mig ibland som Carrie Bradshaw i Sex and the City när jag ställer den typen av öppna frågor som ingen egentligen kan besvara.) Ett års avstängning är kanske för lite och det känns som att ingen är särskilt upprörd!? Nu ska avstängningen överklagas och sista ordet är säkert inte sagt. 


I Strikeforce den 4:e december blir det Dan Henderson mot Renato "Babalu" Sobral. Killarna möttes för drygt tio år sedan och då blev det seger för Henderson. Nu är det dags igen och konstigt nog känns både Hendo och Babalu fortfarande riktigt farliga. Matchen går i lätt tungvikt och det innebär att Hendo hoppar mellan viktklasser återigen. Strikeforce fyller ut luckorna mellan UFC-eventen och gör det dessutom med beröm godkänt. 


Nu djävlar. Nu måste det hända. Vitor Belfort ska möta Anderson Silva om mellanviktstiteln i början av nästa år. Detta innebär också att Nate Marquardt kommer att möta Yushin Okami om platsen som utmanare nr.1 Jag orkar inte med ännu en seger för "The Spider". Jag sätter allt mitt hopp till Vitor! Nu handlar det enbart om känslomässiga reaktioner från min sida. Inga analyser eller kritiska granskningar i det här fallet. Bara en fet portion hopp om att Silvas dagar som UFC-mästare är räknade. 

Av TXS - 23 september 2010 14:16

  

Så. Jag har inte riktigt fattat att det är TUF 12 varje torsdag framöver. Småtrevligt! Nu är lagen uppdelade och kampen kan börja. GSP lyckades också lura Koscheck när lagen skulle väljas och vann därmed den första lilla striden. Ha! Än så länge känns tolfte säsongen riktigt fräsch. Förutom att en av deltagarna, Jeff Lentz, röker i nästan varenda sekvens han är med i. Det är strategi och hård träning som gäller än så länge, och det är sånt jag vill se. Villa Medusa-kalabaliken kommer jag nog tyvärr inte undan i det långa loppet. 


Första matchen gick mellan yrvädret Alex "Bruce Leeroy" Caceres och Jeff "Cancermannen" Lentz. Förutom en del försök till karatesparkar fick vi se relativt dålig stand-up och båda killarna fastnade lite för ofta i clinch. Caceres fick en tidigt julklapp när Lentz visade att han inte kunde försvara sig mot triangelförsök. Ingen vidare öppningsmatch och jag tror "Bruce Leeroy" får det svårt lite längre fram. Han känns mer som en pajas med någorlunda mma-kunskaper. Däremot är han alltid glad, men det vinner man inga matcher på. 

  

Ovido - Quiz & Flashcards